Kako ''rade'' lažne vijesti

Matt Damon okreće leđa svojoj domovini i s obitelji seli u Australiju

Damon se od dolaska Donalda Trumpa ne osjeća ugodno u svojoj domovini, a kako navodi Page Six, glumac je o svojim planovima već pričao mnogim kolegama. Njegov je plan kupiti imanje u mjestu Byron Bay, u australijskoj državi New South Wales
Lifestyle / Zabava | 21. 03. 2018. u 23:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glumac Matt Damon napustit će svoju domovinu Ameriku i s obitelji se useliti u Australiju, pišu neki američki mediji.

Zvijezda Hollywooda kazala je ljudima od povjerenja kako želi otići na neko sigurno mjesto, jer se u Los Angelsu, gdje živi posljednjih godina, sigurnim više ne osjeća.

Damon se od dolaska Donalda Trumpa ne osjeća ugodno u svojoj domovini, a kako navodi Page Six, glumac je o svojim planovima već pričao mnogim kolegama.

Njegov je plan kupiti imanje u mjestu Byron Bay, u australijskoj državi New South Wales, gdje također živi i njegov glumački kolega Chris Hemsworth (Thor).

"Matt kaže kako selidba u Australiju neće utjecati na njegov filmski rad, jer je ionako uvijek sprema letjeti na sve strane kako bi snimao filmove. Svojim je prijateljima kazao kako želi sigurno mjesto u kojima će podizati svoju djecu", kazao je neimenovani izvor za Page Six.

Matt Damon u braku je s Lucianom Barroso, a njih dvoje imaju troje zajedničke djece, Isabellu (11), Giu (9) i Stellu (7), pri čemu s njima živi i Alexia (19), kćerka Luciane Barroso iz jedne ranije veze.

Spomenuti Chris Hemsworth, koji je inače Australac, vratio se prije nekoliko godina iz SAD-a u svoju domovinu, jer se u Los Angelesu osjećao pod velikim pritiskom.

"Ponovno smo u Australiji i osjećaj je sjajan. Sad kad sam ponovno u svojoj domovini, primjećujem veliku razliku. Opet se osjećam kao čovjek", izjavio je jednom prilikom Hemsworth.

Ovako sročena vijest zasigurno je veliki mamac ljubiteljima filmskog stvaralaštva Matta Damona i ona je odmah postala viralna. Međutim, glasnogovornica ovog glumca, Jennifer Allen, čvrsto je i brzo opovrgnula izvješće iz medija.

Video: Matt Damon opovrgava glasine da bježi u Australiju

“Matt je nedavno posjetio Australiju u više navrata”, napisala je Allen u e-mailu, “ali nije kupio kuću tamo, niti se misli seliti.”

Što znači, od 15. ožujka, Matt Damon se ne seli u Australiju. Ne seli se u Australiju radi Trumpa.

Ipak, izvor ove (očito lažne) vijesti još uvijek nije objavio istinitu stranu priče ili ispravio izvornu lažnu priču.

Oni i svi koju su (lažnu) vijest prenijeli dobili su hrpu klikova od te priče. Klikovi znače prihod, lažne vijesti ili ne.

To je razlog zašto se lažne vijesti šire takvom brzinom. Ljudi su htjeli povjerovati da hollywoodska zvijezda napušta Ameriku. Tako da su retweetali vijest. Pisali o tome. Objavili vijest na zidu Facebook prijatelja. Počeli vjerovati u čuda.

Problem je taj što ta priča nikad nije bila istinita, sudeći prema demantiju Damonove glasnogovornice Jennifer Allen.

Međutim, prosječan korisnik interneta i društvenih mreža uglavnom će uvijek tragati za ovakvim naslovima i na njih klikati. Na stotine portala će vijest prenositi dalje, s ciljem podizanja vlastite posjećenosti, a što je zapravo cilj, sadržaj i stvarna istina u priči, gotovo da postane nevažno...

Kopirati
Drag cursor here to close