Poremećaj ne definira osobu

Mariah Carey progovorila o svojoj borbi s bipolarnim poremećajem

"Živjela sam u zabludi i izolaciji u konstantnom strahu da će me netko otkriti", rekla je za magazin People.
Lifestyle / Zabava | 13. 04. 2018. u 19:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi su joj put dijagnosticirali bipolarni poremećaj kada je završila u bolnici 2001. godine zbog živčanog sloma. U to vrijeme Mariah Carey nije mogla prihvatiti što joj se dogodilo, piše Prevention.

Nakon događaja nije htjela potražiti pomoć oko svog psihičkog stanja, no nedavno je promijenila mišljenje napomenuvši kako su joj zadnjih par godina bile najteže u životu.

U 2014. godini rastala se od svoga muža, repera Nicka Cannona, s kojim ima dvoje djece. Zatim je stupila u novu vezu s australskim businessmanom James Packerom s kojim je ubrzo i prekinula 2016. godine.

Slijedio je i završni udarac - otkazivanje njene reality emisije na kanalu 'E!", "Mariah's World" i to nakon samo jedne sezone prikazivanja, prenosi Zdrava Krava.

"Živjela sam u zabludi i izolaciji u konstantnom strahu da će me netko otkriti", rekla je za magazin People.

"To je bio jedan veliki tereta kojeg više nisam mogla nositi. Potražila sam i dobila pomoć, okružila sam se pozitivnim ljudima i vratila sam se onome što sam oduvijek voljela - pisanju pjesama i snimanju glazbe", nastavila je.

Carey se sada liječi od bipolarnog poremećaja tip 2 koji uključuje depresiju i hipomaniju.

Kaže kako ju lijekovi ne čine previše umornom niti tromom. Dugo je godina mislila kako ima ozbiljni poremećaj sa spavanjem jer skoro nikada nije spavala, konstantno je radila i strašno se bojala da će sve razočarati. Na kraju se pokazalo kako je to bio oblik manije, a ne nesanice.  Eventualno bi doživjela krahove i zbog toga padala u depresivne epizode njezinog poremećaja. 

"Osjećala bi se tako usamljenom i tužnom - čak i krivom što ne gradim ono što bi trebala za svoju karijeru", rekla je. Sada se vratila svojoj karijeri i priznaje kako je puno boljem mjestu mentalno otkad otvoreno govori o svom problemu. 

Nada se kako će se ubrzo maknuti društvena stigma koja se veže uz ovakve poremećaje jer kako kaže, to nije nešto što definira osobu i odbija da ju njena bolest definira ili kontrolira.


Kopirati
Drag cursor here to close