West Hercegovina Fest

Makedonski bend Ki regionalnu turneju počinje iz Širokog Brijega

Makedonski bend Ki početkom kolovoza kreće na turneju u okviru koje će nastupiti u cijeloj regiji. Turneja počinje nastupom 2. kolovoza u Širokom Brijegu na West Hercegovina Festu.
Lifestyle / Zabava | 01. 08. 2019. u 11:22 Bljesak.info
Ki - Eden na eden

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sljedeći zakazani nastupi benda Ki:

  • 02.08. WHF, Široki Brijeg (BIH)
  • 03.08. Javorwood Fest Bijelašnica, Sarajevo (BIH)
  • 04.08. Coffee Bar Yard, Konjić (BIH)
  • 07.08. Dom kulture "Ušće", Ada Bojana (MNG)
  • 10.08. Lake Fest, Nikšić (MNG)
  • 11.08. Nishville, Niš (SRB)
  • 31.08. Joy Fest, Kriva Palanka (MKD)

Ki je electro rock bend iz Kumanova, Makedonija. Bend nastaje početkom 2016 godine, i njega sačinjavaju: Stefan Stojčev(bas gitara), Miloš Kraljevski(bubanj) i Aleksandar Kraljevski(vokal/gitara), Stefan Ilievski (keybords&synth).

Nesvakidašnji zvuk, eksperimentiranje i igranje sa muzičkim stilovima i podžanrovima, propraćen autentičnim tekstovima je glavna karakteristika ovog novog benda koji ima šire ciljeve.

Jedan od zapaženijih nastupa benda je nastup na Demo Festu u Banja Luci 2016. gdje Ki, iako nije osvojio jedno od pobjedničkih mjesta uspio je da pokupi brojne pozitivne kritike od strane balkanskih medija. Kao pobjednici mini gitarijade u Vranju bend je nastupio i ujedno pobijedio na 51 Zaječarskoj Gitarijadi. Nakon toga uslijedili su i nastupi na North Festu U Kolašinu, Crna Gora i Joy Fest Kriva Palanka, Makedonija, Pozitivni koncert Novi Sad, Srbija.

Foto: Ivan Dinić / Makedonski bend Ki

2017. godinu bend zaokružuje nastupom i pobjedom na RMF Festivalu u Rovinju gdje su slijedeće godine nastupili i u revijalnom dijelu festivala. Nakon pobjede na Omladina festivala u Subotici bend bilježi svoje nastupe i na: Bedem Fest Nikšić, 52 Zaječarska Gitarijada, Akto Festival Zemjotres Showcase Bitola, Indirket Showcase Beograd, D Festival Dojran, Drum Dum Leskovac, True Sound of Kamenica, North Fest Kolašin.

Nakon toga slede par klupska nastupa u Szegetu, Subotici, Kikindi i Nišu, da bi u prosincu 2018. bend krenuo na prvu balkansku turneju naslovljena kao "Crystal Circle" na kojoj uspješno promovira svoj album po klubovima u 14 grada (Tirana, Podogorica, Nikšic, Dubrovnik, Split, Široki Brijeg, Mostar, Rijeka, Ljubljana, Škofja Loka, Rovinj).

Tijekom ove godine Ki je nastupao na Zemjotres Festivalu u Skoplju, Omladina Festival u Subotici, PozitivNI ulični festival u Nišu kako i na Fusion bini Exit festivala.

Kopirati
Drag cursor here to close