Izrael

Prašina oko Madonninog nastupa na Euroviziji: Je li sigurno i tko će to platiti?

Nastup su prvo najavili lokalni promotori kompanije Live Nation Izsael, koji tvrde da će nastup istovremeno biti "povijesni i nesvakidašnji", a zatim je i Madonnin tim za odnose s javnošću potvrdio ovu vijest za BBC.
Lifestyle / Zabava | 10. 04. 2019. u 09:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka pop zvijezda Madonna najavila je da će nastupiti na Euroviziji u svibnju u Izraelu. 

Planirano je da Madonna otpjeva dvije pjesme u revijalnom dijelu natjecanja za pjesmu Eurovizije, a procjenjuje se da će njezin nastup u Tel Avivu 18. svibnja pratiti više od 180 milijuna gledatelja širom svijeta, objavio je BBC. 

Nastup su prvo najavili lokalni promotori kompanije Live Nation Izsael, koji tvrde da će nastup istovremeno biti "povijesni  i nesvakidašnji", a zatim je i Madonnin tim za odnose s javnošću  potvrdio ovu vijest za BBC. 

Već nekoliko mjeseci kruže glasine o njenom nastupu u Tel Avivu, a vijest je u ponedjeljak putem Facebook stranice potvrdila organizacija Live Nation Israel kao i kompanija Bluestone Entertainment, čiji je suvlasnik Madonnin menadžer Guy Oseary, koji navodi da će ona "izvesti dvije pjesme, od kojih će jedna biti sa predstojećeg albuma". 

Ali nastup na Euroviziji bi mogao biti problematičan, jer drugi glazbenici - među kojima je i Pink Floyd's Roger Waters iz grupe Pink Floyda - pozivaju na bojkot natjecanja zbog izraelskog kršenja ljudskih prava. 

Procjenjuje se da će Madonnin nastup koštati oko milijun dolara (887.000 eura), a troškove će pokriti kanadski milijunaš Sylvan Adams, koji je posljednjih godina financirao velike događaje i koncerte, podržavajući tako Izrael i boreći se protiv pokreta za bojkot Izraela. 

Organizatori  Eurovizije demantirali su da je nastup američke pjevačice siguran i poručili su u priopćenju da konačna odluka nije donijeta i da nikakvi ugovori nisu potpisani. 

"Organizatori natjecanja će u dogledno vrijeme objaviti slžbene vijesti o ovom događaju", navodi se u priopćenju. 

Madonna ima dugu suradnju sa Izraelom. Turneju pod nazivom MDNA započela je u Tel Avivu 2012. godine.


Kopirati
Drag cursor here to close