Džepna Venera

Zlatne godine Kylie Minogue

Prošla je put od zvijezde tinejdžerskih sapunica do pop kraljice, u tri desetljeća karijere prodala je 80 milijuna ploča, preživjela rak dojke i postala gay ikona.
Lifestyle / Zabava | 28. 05. 2018. u 08:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Australska superzvijezda, jedna od rijetkih celebritija koju će svi u svijetu znati i ako se predstavi samo imenom, Kylie, danas slavi 50. rođendan. 

Rođena u Melbourneu 28. svibnja 1968., Kylie Minogue prkosila je kritičarima koji su prerano otpisali kao "ptičicu cvrkutalicu" i izrasla u jedan od najvećih australskih kulturnih izvoznih proizvoda i internacionalni seks simbol., prenosi Hina.

"Postala je sastavni dio australske kulture", kaže autralska dizajnerica Paula Joye. 

Bilo joj je samo 11 kada se pojavila u televizijskoj seriji "Skyways", ali je glumački napoznatija po zvjezdanoj ulozi Charlene u popularnoj sapunici "Susjedi" u kojoj je nastupala od 1986. do 1988. godine.

S partnerom iz serije Jasonom Donovanom imala je istodobno i stvarnu vezu, koju će Kylie koju godinu kasnije prekinuti zbog karizmatičnog Micheala Hutchencea iz INXS-a.

Njezin prvi singl, obrada hita Litlle Eve "Locomotion" iz šezdesetih godina, vinut će je 1987. na prvo mjesto autralske glazbene ljestvice i dotašnjoj djevojci iz susjedstva omogućiti novu karijeru pop zvijezde i kasnije, plesne dive. 

Idući singl "I Should Be So Lucky" osvojit će i britansku ljestvicu, a duet s Jasonom Donovanom "Especially For You" godinu kasnije i cijeli svijet. 

Slijedili su megahitovi poput "Better the Devil You Know", "Spinning Around", "All The Lovers", "Kids" ili "Can't Get You Out Of My Head" koje je izvodila diljem svijeta u blještavoj i oskudnoj odjeći i uz zahtjevne plesne koreografije. 

Njezini nastupi prepuni energije i zarazne, pop-melodije dobrih vibracija i danas su pobjednička formula, kaže glazbena novinarka Jenny Valentish.  "Ona je sjajna, svestrana zabavljačica". 

Zbog svojeg zalaganja za destigmatizaciju oboljelih od AIDS-a i podrške kampanjama legalizacije istospolnih brakova, Klyie ima odanu i široku LGBT sljedbu koja je naziva "veleposlanicom univerzalne ljubavi".

Njezin je ljubavni život, međutim, desetljećima punio stupce tabloida, od veze s pokojnim Hutchenceom i Lennyjem Kravitzom do one s francuskim glumceom Oliverom Martinezom. 

Pjevačica je bila otvorena i o svojoj borbi s rakom dojke 2005., a nakon izlječenja podizala je svijest o potrebi preventivnih pregleda čak i u tridesetim godinama života. 

U pedesetoj ne pokazuje namjeru da uspori. Ove je godine objavila "Golden", svoj 14. album, koji je odmah zasjeo na prva mjesta u Australiji i Britaniji. 

"Ovo je dobro vrijeme u mom životu i zahvalna sam na tome", rekla je nedavno Sydney Morning Heraldu.

"Radila sam za to, platila sam za to i sada uživam. I čuvam se". 

Kopirati
Drag cursor here to close