Prestigla Zuckerberga

Kylie Jenner je najmlađa milijarderka u svijetu

Osim same tvrtke čija je stopostotna vlasnica, Kylie ima velike prihode od obiteljskih poslova i reality showa Keeping Up With The Kardashians.
Lifestyle / Zabava | 06. 03. 2019. u 14:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kylie Jenner je najmlađa milijarderka koja je svoju prvu milijardu dolara zaradila vlastitim radom, potvrdio je Forbes na svojoj listi milijardera. Ona je tako prestigla Marka Zuckerberga koji je predvodio listu još od 2008. godine.

Reality zvijezda milijardu je dosegla vodeći svoj brend kozmetike, Kylie Cosmetics koji je pokrenula 2015. godine, a postala je popularna po mat ruževima koji je nametnula kao trend. Vrijednost njene tvrtke procjenjuje se na 900 milijuna dolara. 

Foto: Internet / Naslovnica Forbesa

Osim same tvrtke čija je stopostotna vlasnica, Kylie ima velike prihode od obiteljskih poslova i reality showa Keeping Up With The Kardashians. 

''Nisam očekivala ništa. Ne mogu predviđati budućnost, a priznanje mi daje vjetar u leđa'' - rekla je Kylie za Forbes.

Mlada poduzetnica svoj uspjeh pripisuje moći društvenih mreža i velikom broju pratitelja. Na njenom osobnom profilu prati je 128 milijuna ljudi, a na profilu brenda 19.7 milijuna. 

Foto: Internet / Kylie Cosmetics

Kylie na listi mladih bogataša nipošto nije sama. U društvu je Evana Spiegela, osnivača Snapchata koji ima 28 godina i bogatstvo u vrijednosti 2.1 milijardu dolara. Treći mladi milijarder je John Collison, osnivač irske kompanije Stripe koji je po parametrima godina i bogastva jednak Spiegelu. Na listi se nalaze i sestre Alexandra (22) i Katharina Andresen (23), Norvežanke koje su nasljedile očevu kompaniju Ferd S i procjenjuje se da imaju 1.4 milijarde dolara. 

Foto: Internet / Kylie Cosmetics

Najbogatiji čovjek na svijetu još uvijek je vlasnik Amazona Jeff Bezos čije se bogatstvo procjenjuje na vrtoglavih 131 milijardu dolara. Najbogatija žena na svijetu je Francoise Bettencourt Meyers koja, zajedno s obitelji, ima 49.3 milijarde dolara.  

Kopirati
Drag cursor here to close