Posuđivanje nakita

Kraljica zabranila Meghan Markle nošenje tijara

Očigledno je da Kate kao buduća princeza od Walesa ima veća prava od nje i to uopće ne treba čuditi.
Lifestyle / Zabava | 04. 04. 2019. u 19:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema najnovijim saznanjima ljudi bliskih britanskom dvoru, kraljica Elizabeta II donijela je odluku koja je navodno jako naljutila vojvode od Sussexa.

Otkako je došla u kraljevsku obitelj, svaki korak Meghan Markle pomno se prati. Svaki njezin modni odabir secira se u medijima, a kako bi se spriječila neka velika katastrofa, dobila je asistente koji joj pomažu u procesu prilagodbe na novi život u Londonu.

Svojim ponašanjem vojvotkinja je očito naljutila kraljicu Elizabetu te je ona prije nekoliko dana donijela drastičnu odluku po kojoj Meghan Markle izostavlja s popisa osoba kojima je dozvoljeno posuđivati određeni nakit iz vrijedne kraljevske kolekcije.

'Što Meghan poželi, ona to i dobije'

Odluka je jako naljutila princa Harryja, a najviše zbog toga što se ona nije ticala vojvotkinje Kate Middleton, što zapravo ne čudi jer je ona supruga budućeg kralja.

Izvori bliski palači tvrde da je na kraljičinu odluku, osim toga, utjecala rečenica princa Harryja kada je na upoznavanje doveo tada samo svoju djevojku Meghan. U još nepoznatom kontekstu rekao je: 'Što Meghan poželi, ona to i dobije.'

Takav stav očito se zamjerio 92-godišnjoj vladarici te smatra da se red u obitelji treba poštovati, piše T-portal.

'Istina je da nadređeni u palači nisu dozvolili Meghan pregled cijele kolekcije nakita u riznici. Očigledno je da Kate kao buduća princeza od Walesa ima veća prava od nje i to uopće ne treba čuditi. No to isto tako ne znači da se situacija možda neće promijeniti u budućnosti', rekao je izvor blizak britanskoj kruni.

Problema s kraljevskim nakitom Meghan je imala i prije ove odluke, jer je prošle jeseni zamalo izbio veliki skandal.

Nekoliko kikseva

Nekoliko osoba izmijenilo se na mjestu desne ruke nove vojvotkinje od Sussexa, a njihova zadaća bila je naučiti Meghan pravilima kraljevske obitelji. Iako je mnoga brzo savladala i pokazala da zna kako se odnositi prema kojim članovima palače, Meghan je u posljednje dvije godine imala i nekoliko kikseva. Jedan od njih uspješno je spriječen prilikom prve inozemne turneje Australijom i Novim Zelandom.

U sklopu svoje velike turneje tek vjenčani vojvode posjetili su i Fidži. Domaćini su organizirali gala večeru na kojoj je Meghan zablistala u glamuroznoj plavoj toaleti. Uz nju je 37-godišnja vojvotkinja pripremila tijaru, zbog koje je umalo nastao veliki problem. Svoje je prste u ovaj modni odabir upetljao princ Charles, budući engleski kralj.

Sugerirao je svojoj snahi da tijaru ipak ne stavi na glavu jer je to bila neprimjerena situacija za nju. Naime, prema stoljetnim propisima, članice kraljevstva nose tijare i krune samo u Britaniji, i to na primanjima u Buckinghamskoj palači ili na vjenčanju. Kad su članovi monarhije u nekom posjetu zemljama članicama Commonwealtha, nošenje tijare djelovalo bi čudno i ekstravagantno. Stanovnici te zemlje takav bi im čin sigurno zamjerili.

Uhodavanje u protokol

''Meghan nije shvatila ovo pravilo jer se još uvijek uhodavala u protokol i uloga vojvotkinje za nju je bila nešto novo. Zato joj je princ Charles dao dobronamjeran savjet i izveo je to jako ljubazno'', rekla je jedan iz izvora bliskih kraljevskoj obitelji.

Podsjetimo, Meghan je nosila tijaru na dan svog vjenčanja s princem Harryjem u dvorcu Windsor. Odabrala je onu iz 1932. godine, koja je prije bila sa safirom kao središnjim kamenom, ali je Meghan radije izabrala dijamant. Ovaj art deco komad nakita prije je viđen na vjenčanju princeze Margaret 1965. godine.

Tijekom izložbe svog vjenčanog looka, Meghan je otkrila detalje odabira tijare.

'Harry i ja otišli smo na sastanak s kraljicom Elizabetom u Buckinghamsku palaču kako bi odabrala tijaru za vjenčanje. Izloženo je bilo nekoliko primjeraka te je to bilo nevjerojatno iskustvo.'

Svoje viđenje tog događaja opisao je i suprug Harry, rekavši: 'Mislim da je san svake djevojčice da jednoga dana nosi tijaru. Zapravo, ja nisam ni trebao sudjelovati u nečem ovakvom, ali drago mi je da jesam i bilo je to lijepo iskustvo koje nam je pružila moja voljena baka. Meghan nije bilo teško odabrati koju će tijaru nositi.'

Kopirati
Drag cursor here to close