Teške riječi Petera Morgana

Kraljica je žena ograničene inteligencije

Morgan, kojega opisuju kao zagriženog republikanca, kaže i da je impresioniran kraljičinom sposobnošću opstanka bez obzira na "katastrofalne pogreške"
Lifestyle / Zabava | 01. 11. 2017. u 09:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvorac serije "Crown", Netflixove dosad najskuplje tv produkcije o šest desetljeća vladavine aktualne britanske kraljice, Peter Morgan, Elizabetu II. je u intervjuu za Sunday Times nazvao ženom "ograničene inteligencije", dodavši da je kraljevska obitelj "jedna poremećena institucija".

Morgan je za časopis priznao da ne bi povjerovao da mu je ranije netko kazao kako će pisati scenarij za serije o Elizabeti II., piše Hina.

"Ne bi mi palo na pamet da se može još išta reći o toj seljanki ograničene inteligencije, koja bi puno radije brinula o svojim psima i uzgoju konja nego obavljala dužnosti monarha", rekao je.

Morgan, kojega opisuju kao zagriženog republikanca, kaže i da je impresioniran kraljičinom sposobnošću opstanka bez obzira na "katastrofalne pogreške", za razliku od parlamentarnih zastupnika koje su pogrešne odluke stajale karijere.

Članove kraljevske obitelji u intervjuu je nazvao "parazitima ili virusima koji mutiraju".

Peter Morgan je privatni život dugovječne poglavarice otkrio u filmu "Kraljica" iz 2006. u režimi Stephena Frearsa, a potom i na kazališnim daskama West Enda.

Za ulogu Elizabete II. u spomenutom je filmu Oscarom nagrađena slavna britanska glumica Hellen Mirren. Druga sezona serije na Netflixu se počinje prikazivati 8. prosinca, a četvrta će se emitirati tijekom 2019.

Kopirati
Drag cursor here to close