Michael Jackson

Kralj popa od smrti do danas zaradio 1,8 milijardi dolara!

Forbes je objavio kako je od njegove smrti do danas zarada iznosila nevjerojatnih 1,8 milijardi dolara. Jednako kao i za vrijeme njegova života!
Lifestyle / Zabava | 23. 06. 2019. u 07:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Michael Jackson († 50) je prodao 750 milijuna nosača zvuka i na taj je način najveća glazbena zvijezda svih vremena.

U utorak, 25. lipnja bit će deset godina od njegove, smrti a Kralj popa i dalje zarađuje nevjerojatne svote novca.

Kroz njegovu karijeru bio je jedan od najkontroverznijih glazbenih umjetnika, kojeg su pratile afere i glasine, a pola života pratile su ga sumnje u seksualno zlostavljanje maloljetnika.

Sve te priče i optužbe i ove su godine ''sumirane'' u dokumentarcu "Leaving Neverland".

Međutim, sve to, računajući i jako oštar dokumentarac, nije utjecalo na popularnost Jacksonove glazbe.

Štoviše, nakon svake nove glasine ili serijala o njegovim eventualnim grijesima, interes za pjesmama Kralja popa u pravilu bi porastao. Tako je bilo u Americi nakon prikazivanja filma "Leaving Neverland".

Prihodi od prodaje njegovih pjesama svih ovih godina otkad ga više nema slijevaju se u zakladu "Jackson Estate", a Forbes je objavio kako je od njegove smrti do danas zarada iznosila nevjerojatnih 1,8 milijardi dolara. Jednako kao i za vrijeme njegova života!

Tako sad saldo imovine zaklade umjesto 350 milijuna dolara minusa, kao što je bilo u trenutku Jacksonove smrti, iznosi oko milijardu i pol u plusu.

Foto: AP Photo / dpa / Sestre Janet i La Toya  na speovodu s Michaelovom djecom Paris i Blanket 

Samo u prošloj godini zarada od njegovih pjesama iznosila je 350 milijuna dolara. Na taj način troje njegove djece, Paris (21), Prince Michael (22) i Blanket (17), ne trebaju brinuti o materijalnoj strani života.

Zanimljivo je da ponajviše novca dolazi od mega uspješne predstave "Michael Jackson: One", koju u Las Vegasu još od 2013. izvodi kanadska zabavljačka mašinerija Cirque-du-Soleil.

Osim toga, njihov show "Immortal World Tour" je tijekom tri godine izvođenja donio 320 milijuna dolara.

Uz sve to su i njegova glazbena prava za koja izdavači pjesama moraju plaćati. Primjerice, Jackson je posjedovao prava na gotovo sve pjesme Beatlesa i bez njega se s tim pjesmama nije moglo ništa poduzimati.

Nasljednici slavnog glazbenika prodali su 2016. godine prava na te i mnoge druge pjesme, kao i njegov udio u pravima Sony/ATV Publishinga za 660 milijuna dolara. Prošle godine uslijedila je i prodaja prava u EMI Music Publishingu za 250 milijuna dolara.

Što se tiče samih hitova Micahela Jacksona, sva prava i dalje pripadaju obitelji.

Što se tiče Neverland Rancha, godinama ga već pokušavaju prodati, ali zasad bez uspjeha. S nekadašnjih 88 milijuna, cijena mu je aktualno pala na 27 milijuna dolara.

Video: Michael Jackson - They Don’t Care About Us (Brazil Version) (Official Video)
Kopirati
Drag cursor here to close