10 000 posjetitelja

Koncertom Bijelog dugmeta službeno otvorena zimska sezona na Bjelašnici

Koncertom legendarne sarajevske grupe Bijelo dugme na kojemu je prisustvovalo skoro 10 000 posjetitelja obilježen je službeni početak zimske sezone
Lifestyle / Zabava | 29. 12. 2018. u 18:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koncertom legendarne sarajevske grupe Bijelo dugme na kojemu je prisustvovalo skoro 10 000 posjetitelja obilježen je službeni početak zimske sezone, ali i 35. rođendan poduzeća ZOI'84.

Koncert je održan u sklopu manifestacije "Hajdemo u planine". Počeo je pjesmom ''Noćas je k'o lubenica pun mjesec iznad Bosne'', nakon čega su uslijedili hitovi "Napile se ulice" i "Nakon svih ovih godina".

Goran Bregović, koji je koncert posvetio rodnom gradu,kazao je da mu iznimno drago što je na ovoj olimpijskoj ljepotici, a na bini su se osim njega pojavili i Mladen Vojičić Tifa i Alen Islamović, prenosi Klix.ba.

Zabava je trajala više od dva sata, a publika sve vrijeme je u glas pjevala sve Dugmetove hitove, među kojima su "Vidiš da pravim budalu od sebe", "Zaboravi", "Ružica" i "Doživjeti stotu", a interesantno je i to što je u publici bilo i mnogo onih koji nisu bili ni rođeni kada je ova grupa bila na vrhuncu svoje popularnosti.

Iako je na Bjelašnici danas izmjereno minus osam stzpnjeva, hladnoća nije pokvarila sjajnu atmosferu.

Kopirati
Drag cursor here to close