Game of Thrones

Konačno otkriveno tko je zaboravio kavu na snimanju serije "Igre prijestolja"

Nedavno je otkriveno tko je zapravo ostavio čašu na setu. Iako su gotovo svi polazili od toga kako je čašu zaboravila Emilia Clarke, jer se nalazi u njezinoj blizini, zapravo je zaboravan bio glumac Conleth Hill (Lord Varys).
Lifestyle / Zabava | 21. 11. 2019. u 11:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zadnja sezona Igre Prijestolja donijela je razočaranje ljubiteljima ove serije nakon što su njeni kreatori David Benioff i D. B. Weiss, koje fanovi 'od milja' zovu "Glup i gluplji", odlučili na brzinu sve privesti kraju kako bi se posvetili novom serijalu "Star Warsa".

No jedna greška u seriji uspjela je skrenuti pažnju s loše sezone. U jednoj od scena u serije na stolu se vidi kartonska čaša s poklopcem u kojoj je bila kava.

"Kava koja se pojavila u epizodi je bila pogreška. Daenerys je naručila biljni čaj", brzo su odgovorili iz HBO-a na službenom Twitter profilu serije.

Iako su ljudi na internetu bili uvjereni da famozna čaša dolazi iz Starbucksa, za Wall Street Journal je potvrđeno kako se ustvari radi o čaši u kojoj je kavu glumcima dostavljala catering kompanija angažirana na setu.

Nedavno je otkriveno tko je zapravo ostavio čašu na setu. Iako su gotovo svi polazili od toga kako je čašu zaboravila Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), jer se nalazi u njezinoj blizini, zapravo je zaboravan bio glumac Conleth Hill (Lord Varys).

Emilia Clarke je to ispričala gostujući u emisiji Jimmyja Fallona, pri čemu je kazala kako joj je Hill na zabavi uoči dodaje nagrada Emmy priznao da je on zaboravio tu čašu na snimanju.

Tko radi, taj i griješi

Inače, producenti su kasnije pokušavali izvući dobre strane jedne takve pogreške.

Izvršni producent Igre prijestolja Bernie Caulfield izjavio je kako su ovakve greške iznimno rijetke za ovako popularnu seriju, no da se greške ipak događaju. Kreatori serije Benioff i Weiss nakon par mjeseci napokon su u intervjuu za japanski Star Channel objasnili kako se čaša s kavom našla usred kadra.

Benioff je u šali ovu grešku povezao s namjernim greškama na perzijskim tepisima.

"Tradicija je da tu i tamo napraviš pokoju grešku kada izrađuješ tepih, zbog toga što samo Bog može biti bezgrešan", kazao je.

"Toliko smo bili koncentrirani na Daenerys i Jona Snowa da jednostavno nismo vidjeli tu čašu. Prvo nismo mogli vjerovati da se to dogodilo, obuzeo nas je jak osjećaj srama. 'Kako nismo vidjeli ovu čašu u kadru?', a onda nam je, na kraju, postalo zabavno. U pitanju je greška, tako da nam je sada smiješna", objasnio je Benioff.

Video: Goofs - Braveheart

Bilo je i gorih gafova?

Tijekom snimanja svake serije i filma, nije rijetko da se dogode greške. U filmu "Braveheart" iz 1995. u jednoj sceni tijekom srednjovjekovne bitke u pozadini se vidi automobil, dok je jedan od likova u Ben Huru imao ručni sat.

Tijekom borbe između Harryja Pottera i Draca Malfoya u serijalu "Odaja tajni", kada Draco padne sa stola, vidi se kamerman među gledateljima.

Film "Gladijator" je pun grešaka te se u jednoj od scena može vidjeti kako konj pomiče glavu, a u pozadini se vidi muškarac u trapericama koji bježi iz kadra.

Jedna od poznatijih grešaka je i avion u kadru Brada Pitta u filmu "Troja" čija je radnja smještena u antičko doba.

Video: 5 Biggest Movie Mistakes You Missed

 

Kopirati
Drag cursor here to close