Blamaža

Kolinda utješila djecu: Imate livadu!

Televizija podsjeća kako je škola Odra jedna od 120 osnovnih škola u Hrvatskoj koje nemaju sportsku dvoranu.
Lifestyle / Zabava | 16. 10. 2018. u 09:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Neka jedu kolače'', rekla je Maria Antoaneta kada je čula da francuski seljaci nemaju kruha. ''Imate livadu'', rekla je Kolinda Grabar-Kitarović učenicima u Sikirevcima, kada je čula da nemaju školsku dvoranu, objavio je RTL.

Televizija navodi kako je usporedba s Marijom Antoanetom na društvenim mrežama postala jedna od brojnih šala na račun hrvatske predsjednice, ali brojnim učenicima u Hrvatskoj to nije smiješno jer livadu umjesto dvorane za tjelesni odgoj ima čak 120 hrvatskih škola.

Ovaj komentar nije zvučao dobro i izazvao je lavinu negativnih komentara i šaljivih montaža na predsjedničin račun, navodi RTL dodajući kako joj u Sikirevcima ni 195 djece ni ravnateljica nisu nimalo zamjerili.

''Za jedno selo, jednu školu, izuzetna je čast da nas posjeti izvan protokola, pa nismo ni razmišljali o davanju komentara na livadu. Mi ništa loše nismo vidjeli'', zaključila je ravnateljica Osnovne škole Sikirevci Terezija Štrljić.


''Dvorana čeka 40 godina, znači 40 godina nam je već onda rečeno da će za dva mjeseca doći dvorana koja će se nalijepiti na školu, međutim ona nije došla. Od 2010. čeka sva projektna dokumentacija za gradnju dvorane'', rekla je za RTL ravnateljica.

Televizija podsjeća kako je škola Odra jedna od 120 osnovnih škola u Hrvatskoj koje nemaju sportsku dvoranu.

''Srećom pa se ova djeca, sad kad je vrijeme relativno dobro, mogu igrati na vanjskom igralištu. Međutim, tijekom dobrog dijela godine kad je vrijeme loše, nastava tjelesnog održava se po sportskim hodnicima'', navodi RTL.

 

Kopirati
Drag cursor here to close