Spektakl za britansku ekonomiju

Koliko će Velika Britanija zaraditi od kraljevskog vjenčanja godine

Čak i prije negoli 19. svibnja princ Harry i američka glumica Meghan Markle izmijene bračne zavjete, zahvaljujući mnogobrojnim turistima, ali i raznim suvenirima, Velika Britanija u državnu će blagajnu spremiti nevjerojatne iznose
Lifestyle / Zabava | 09. 01. 2018. u 16:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da će vjenčanje Meghan Markle i princa Harryja, koje će se održati 19. svibnja, biti pravi spektakl, osobito za ljubitelje kraljevskih vjenčanja, u to ne sumnjamo, no bit će i spektakl za britansku ekonomiju. Prema najnovijim izvještajima Reutersa, očekuje se da će cijeli događaj, i sve vezano uz njega, donijeti Velikoj Britaniji prihod od - 500 milijuna funti.

A od čega se sve očekuje prihod? Otkrio je to David Haigh, voditelj Brand Financea: ''Mislimo da će 200 milijuna funti doći od turizma, u što uključujemo hotele.'' To ne treba čuditi kada se zna da u svijetu ima na milijune zaluđenih obožavatelja kraljevskih vjenčanja, koji ovu ceremoniju neće propustiti ni pod koju cijenu.

Oko 50 milijuna funti donijet će i mnogobrojni suveniri s fotografijama budućih supružnika. Sve to doprinijet će i tome da će Velika Britanija dobiti besplatnu reklamu u vrijednosti od 100 milijuna funti, što će joj itekako dobro doći.

Otkako je Kensingtonska palača najavila službeni datum vjenčanja, smještaj u hotelima u blizini rasprodan je u kratkom roku, što ni ne čudi kada se zna da je 2011. godine na vjenčanje Harryjeva brata, princa Williama i Kate Middleton u Londonu došlo 350 tisuća ljudi, a sada se očekuje povećanje tog broja.

Zanimljivo je da će istog dana, 19. svibnja, kada će biti održano vjenčanje godine biti i finale nogometnog kupa Velike Britanije, koje će zbog svega zasigurno pasti u drugi plan.

Kopirati
Drag cursor here to close