Predstava

Kimova tetka se pojavila u javnosti poslije šest godina

Prema izveštaju Centralne novinske agencije Koreje, ime Kim Kjong Hui bilo je na popisu najviših dužnosnika Sjeverne Koreje koji su u subotu u kazalištu u Pjongjangu gledali predstavu povodom obilježavanja Lunarne nove godine
Lifestyle / Zabava | 26. 01. 2020. u 09:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tetka sjevernokorejskog lidera Kim Jong Una prvi put se pojavila u javnosti poslije šest godina, javili su danas državni mediji, ugušivši glasine da ju je njezinn nećak progonio ili pogubio.

Prema izveštaju Centralne novinske agencije Koreje, ime Kim Kjong Hui bilo je na popisu najviših dužnosnika Sjeverne Koreje koji su u subotu u kazalištu u Pjongjangu gledali predstavu povodom obilježavanja Lunarne nove godine.

Novine su objavile i fotografiju na kojoj se vidi kako Kim Kjong Hui sjedi u kazalištu pored Kim Jong Una i njegove supruge Ri Sol Jou, prenosi AP.

Kim Kjong Hui (73) je nekada bila utjecajna ličnost u Sjevernoj Koreji kao jedina sestra pokojnog lidera te zemlje Kim Jong Ila, oca Kim Jong Una, prenosi Tanjug.

Ona je nekada bila na visokim pozicijama, a vjeruje se da je imala ključnu ulogu u usmjeravanju Kim Jong Una kao sljedećeg vođe pošto je njezin brat doživio moždani udar 2008. godine. Njezina sudbina je dovedena u pitanje poslije pogubljenja njezinog muža Jang Song Teka, nekadašnjeg drugogo čovejka u državi, koji je osuđen za izdaju u prosincu 2013.

Od kada je propustila državnu ceremoniju povodom druge godišnjice smrti Kim Jong Ila, njezino ime nije bilo spominjano u državnim medijima Severne Koreje, a spekuliralo se da ju je nećak pogubio ili da je preminula zbog problema sa jetrom i visokim krvnim tlakom.

Analitičari ocenjuju da je pojavljivanje Kim Kjong Hui u javnosti dio nastojanja sjevernokorejskog lidera da ojača jedinstvo vladajuće obitelji, ali da ona verovatno neće povratiti svoj politički utjecaj.

Kopirati
Drag cursor here to close