Osude na društvenim mrežama

Kanye West šokirao izjavom: ''400 godina ropstva zvuči kao izbor''

"Kada čujete o ropstvu od 400 godina... 400 godina? To zvuči kao izbor. Bili ste tamo za 400 godina, svi vi. Kao da smo mentalno zarobljeni", izjavio je West tijekom gostovanja na TMZ-u.
Lifestyle / Zabava | 02. 05. 2018. u 11:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki reper Kanye West izjavio je da je višestoljetno porobljavanje Afroamerikanaca možda bilo stvar izbora, prenosi Anadolu Agency (AA).

"Kada čujete o ropstvu od 400 godina... 400 godina? To zvuči kao izbor. Bili ste tamo za 400 godina, svi vi. Kao da smo mentalno zarobljeni", izjavio je West tijekom gostovanja na TMZ-u.

Njegove izjave izazvale su oštre kritike na društvenim mrežama, a prvi koji mu je direktno odgovorio tijekom gostovanja je član TMZ-a Van Lathan.

"Imaš pravo vjerovati u ono što želiš, ali postoje činjenice, posljedice svega što si upravo rekao. Dok stvaraš glazbu kao umjetnik i živiš život koji si sam zaradio, mi se ostali moramo suočavati s prijetnjama po naše živote. Mi se moramo nositi s marginalizacijom koja je proistekla iz 400-godišnjeg ropstva za koje tvrdiš da je za naš narod bio izbor. Iskreno, razočaran sam, iznenađen sam i, brate, nevjerovatno povrijeđen", poručio je poznatom glazbeniku Lathan.

West se kasnije oglasio na Twitteru ističući kako su njegove izjave loše protumačene.

"Razlog zašto sam spomenuo 400 godina je taj što ne možemo biti mentalno zarobljeni još za sljedećih 400 godina. Trebamo slobodu misli. Čak je i izjava bila primjer slobodne misli", napisao je američki reper.

Američka zvijezda našala se na udaru javnosti zbog podrške američkom predsjedniku Donaldu Trumpu te konzvervativnim komentatorima poput Scotta Adamsa i Condace Owens, koji su se često isticali zbog protivljenja pokretu "Black Lives Matter". 

Kopirati
Drag cursor here to close