"Chardonnay helped"

Kancelarsko vino: Kad se Angela Merkel ukaže s čašom na balkonu...

Proteklih tjedana Merkel je imala naporne pregovore po pitanju izbjegličke krize s predstavnicima druge dvije najveće stranke u Njemačkoj, Horstom Seehoferom iz sestrinske CSU i Andreom Nahles (SPD).
Lifestyle / Zabava | 05. 07. 2018. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka kancelarka Angela Merkel (CDU) jedna je od najdugovječnijih političarki među svjetskom državničkom kremom. Održala se na vlasti bez skandala i s uzlaznom putanjom u karijeri, zahvaljujući prije svega njemačkom gospodarskom čudu i vlastitim hrabrim potezima.

Vjerojatno će gospođu Merkel mnogi kroz povijest nastaviti osporavati, ali u knjigama će ova čvrsta žena ostati kao jedan od značajnijih europskih vizionara svoga vremena, ali i šire.

Proteklih tjedana imala je naporne pregovore s predstavnicima druge dvije najveće stranke u Njemačkoj, Horstom Seehoferom iz sestrinske CSU i Andreom Nahles (SPD), a novinari su pratili svaki trenutak te rovovske borbe koja se ticala, prije svega, politike prema izbjegličkom valu koji traje već nekoliko godina.


Na balkonu ureda kancelarke Angela Merkel je primjećena s čašom vina u ruci. Reporter Spiegela kaže kako su se Nahles i Seehofer čitavo vrijeme čvrsto držali vode umjesto vina. Čak i u vrijeme najveće političke krize za njezine vladavine, kancelarka si dozvoljava gutljaj vina, što joj u javnosti priskrbljuje dodatne simpatije.

Njezini politički protivnici, u velikome grču, za svaki slučaj su željeli ostati izvan područja djelovanja alkohola. Možda bi bolje bilo da su se odlučili učiniti obratno, zaključuje Spiegel.

Angela Merkel se pak, moguće je, sjetila onoga što je izjavila njezina prijateljica Hillary Clinton kad su ju pitali kako je podnijela poraz od Donalda Trunpa: "Chardonnay helped".

Kopirati
Drag cursor here to close