Prst sudbine

Kako je Jennifer Aniston umalo ostala bez uloge u "Prijateljima"

Aniston je radila na snimanju serije "Muddling Through", ali je ipak potpisala ugovor za ''Prijatelje''. Kako je serija "Muddling Through" snimana za jednog konkurenta NBC-ja, trebalo se potruditi da konkurentska serija ne uspije
Lifestyle / Zabava | 27. 08. 2019. u 14:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: picture alliance / United Archiv / Glumci iz serije "Prijatelji"

Glumica Jennifer Aniston ne može kazati da je do uloge Rachel Green u seriji ''Prijatelji'' imala previše uspjeha, a o slavi da se i ne govori.

Međutim, u vrijeme kad se odlučivalo o glumcima za mega popularnu seriju, moglo se dogoditi da Jennifer uopće ne uskoči na taj vlak.

Ovaj sitcom će u rujnu obilježiti 25 godina postojanja, a šest prijatelja iz New Yorka koji su seriju obilježili, postali su slavna glumačka imena upravo zahvaljujući tim ulogama.

Uz taj vrijedan jubilej ''Prijatelja'' pojavljuje se i knjiga „Generation Friends: An Inside Look at the Show That Defined a Television Era“ autora Saula Austerlitza, a ona sadrži mnoštvo nepoznatih detalja o ovom kultnom serijalu.

Tako između ostalog piše kako je u to vrijeme Jennifer Aniston bila previše okupirana jednim drugim poslom pa zamalo nije odbila ulogu.

Britanski The Sun otkriva neke dijelove knjige prije njezina pojavljivanja, a kako su autori serije ''Prijatelji'' po svaku cijenu željeli Jennifer Aniston u ulozi konobarice Rachel, morali su se za nju boriti s jednom drugom filmskom ekipom.

Neke priče iz tog vremena govore kako su zapravo ulogu Rachel namijenili za Courteney Cox, ali je ova željela ulogu Monice, što se na koncu pokazalo odličnim rješenjem za sve.

Foto: Getty Images / Serija koja je lansirala šest glumačkih imena

Uglavnom, Aniston je radila na snimanju serije "Muddling Through", ali je ipak potpisala ugovor za ''Prijatelje''. Kako je serija "Muddling Through" snimana za jednog konkurenta NBC-ja, koji je producirao ''Prijatelje'', trebalo se potruditi da konkurentska serija ne uspije.

NBC je tako u istome terminu u kojem je išla nova konkurentska serija emitirao blockbustere i "Muddling Through" je bio osuđen na propast. Gledatelji su birali blockbustere, a serija "Muddling Through" je ugašena nakon samo deset emitiranih epizoda.

Rezultat svega je vjernost Jennifer Aniston seriji "Prijatelji'' kroz dugi niz godina. Njihova priča započela je 1994. godine, a ennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry i David Schwimme praktično su preko noći postali mega zvijezde.

Iako je 2004. godine svemu došao kraj, gledatelji diljem svijeta i danas se rado vraćaju dogodovšinama iz ''Prijatelja''.

Video: Friends - Favorite Rachel Moments

Teen zvijezda kojoj je Jennifer Aniston uzela ulogu u 'Prijateljima'

Glumica Tiffani Thiessen već je više od 30 godina na malim ekranima, a prva veća uloga bila joj je u tinejdžerskoj seriji "Saved By The Bell". Kao Kelly Kapowski bila je prava teen zvijezda, a kad je serija završila išla je na audiciju za sitcom koji će također postati kultan.

"Bila sam na audiciji za 'Prijatelje', za ulogu Rachel Green. Ali, bila sam premlada u odnosu na sve druge glumce pa nije uspjelo", rekla je Thiessen. Tada je imala 20 godina, a Jennifer Aniston, koja je dobila ulogu, imala je 25 i bila je najmlađa u cijeloj ekipi.

Nakon tog neuspjeha Tiffani je dobila ulogu Valerie Malone u legendarnoj teen drami "Beverly Hills" i ponovno postala velika zvijezda malih ekrana.
Danas je gledamo u Netflixovoj seriji "Alexa&Kate".

Inače, za ulogu Rachel Green natjecala se i njezina kolegica iz "Saved By The Bell", Elizabeth Barkley, ali i Courtney Cox. Ona je istaknula kako je i sama osjećala da će joj bolje pristajati uloga Monice pa je tako Jennifer Aniston postala Rachel.

Video: Tiffani Thiessen as Valerie in Beverly Hills 90210! 
Kopirati
Drag cursor here to close