Slavni kleptomani

Kad ''zaboraviš'' platiti pa te uhvate: Megan, Britney, Lindsay...

Slavnima je najneugodnije kad se piše o nekoj tamnijoj strani njihovih života ili njihovih ličnosti. Ako je netko uhvaćen u krađi, onda je to zasigurno neugodna životna epizoda za nekoga tko je danas slavan i bogat.
Lifestyle / Zabava | 01. 05. 2019. u 11:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Syfy Wire / Megan Fox

Svjetski mediji svakodnevno su puni tekstova koji obrađuju teme iz života slavnih osoba. Neki su imali teško djetinjstvo, drugi su rano započeli s porocima, trećima se dogodila nekakva grozna tragedija koja im je život zasvagda obilježila... Uglavnom, novinari koji prate celebrityje uvijek iskopaju nešto novo, a često i zanimljivo.

Ipak, slavnima je najneugodnije kad se piše o nekoj tamnijoj strani njihovih života ili njihovih ličnosti. Ako je netko uhvaćen u krađi, onda je to zasigurno neugodna životna epizoda za nekoga tko je danas slavan i bogat.

Tako je Megan Fox, dugo godina seks simbol i za mnoge idealna žena, u svome CV-ju zabilježila jedan sitni lopovluk u Walmartu, u vrijeme kad je bila tinejdžerka.

Megan je pomislila kako može neopaženo ponijeti sa sobom jedan komplet popularnog make-upa, ali su ju otkrili.

"Uhvaćena sam i izvedena pred sud. Tamo su me stavili da biram: Nositi na sebi tri dana pred Walmartom tablu s natpisom "Ja sam kradljivica" ili pakirati božićne pakete za njih", kaže glumica.

Naravno da je odmah prepoznala pedagošku poruku u mogućnosti izbora i opredijelila se za volontiranje na pakiranju.

  / Lindsay Lohan provela je dosta vremena u sudnici, ali i u zatvoru

Glumica Lindsay Lohan oduvijek je nestašna, s mnoštvom neobičnih situacija, ali i skandala iza sebe.

U jednoj je juvelirskoj radnji 2011. godine snimljena prilikom krađe zlatne ogrlice, vrijedne 2.500 dolara. Na sudu je izjavila kako je zapravo željela ''posuditi'' ogrlici i ponovno vratiti, ali je svejedno osuđena na zatvorsku kaznu u trajanju od četiri mjeseca.

Foto: Vanity Fair / Farrah Fawcett

Farrah Fawcett, slavna glumica iz stare plejade, uhvaćena je čak dva puta 1970. godine prilikom krađe u trgovini. Oba puta radilo se o njezinom pokušaju reklamiranja odjeće koju je ranije kupila, ali kako joj nisu uvažili reklamaciju, zadržala bi se još neko vrijeme u radnji i pokušala ukrasti neki od artikala koji su joj se dopadali.

Foto: Hollywood Reporter / Britney Spears

Pjevačica Britney Spears je 2008. godine uhvaćena prilikom krađe u trgovini "Fred Segal". Pokušala je na sebi ponijeti jednu majicu u vrijednosti od 200 dolara. Govorila je kako je zapravo zaboravila platiti.

Tih burnih godina za ovu pjevačicu kružile su i glasine da je u nekom seks dućanu ukrala jednu vlasulju.

Foto: Shutterstock / Kesha

Američka pjevačica Kesha Rose Sebert (umjetničkim imenom Ke$ha) bila je prije objavljivanja albuma "Tik Tok" praktično bez novca. Kao mlada djevojka, kako je sam priznala, ponekad bi ukrala hranu u marketu.

Foto: The Globe and Mail / Courtney Love i Kurt Cobain

I kontroverzna Courtney Love je kao tinejdžerka bila uhvaćena u krađi. Međutim, u pravom skandalu našla se 2010. godine kad nije vratila iznajmljeni nakit vrijedan 114.000 dolara. Jednostavno je ''zaboravila''...

Foto: Twitter / Jennifer Capriati

Slavna tenisačica Jennifer Capriati je 1993. godine također uhvaćena u krađi u jednome dućanu. Ovaj njezin slučaj time je interesantniji što nije pokušala ukrasti neku ekskluzivnu robu nego prsten vrijedan samo 15 dolara.

Ako se sjetimo da je u svojoj je karijeri Capriati osvojila tri Grand Slam titule te zlatnu olimpijsku medalju na igrama u Barceloni 1992., onda krađa prstena od petnaest dolara uistinu ukazuje na poremećaj ličnosti.

Foto: Dazeddigital / Winona Ryder u filmu Heathers

Glumica Winona Ryder gotovo da je bila opsjednuta kleptomanijom. U jednome butiku na Beverly Hillsu pokušala je ukrasti haljinu i ukras za kosu u vrijednosti od 4.800 dolara.

Protiv nje je podignuta optužnica za krađu i posjedovanje nedozvoljenih medikamenata, ali je uz plaćanje kaucije od 20.000 dolara istu večer puštena iz pritvora.

Kopirati
Drag cursor here to close