Alice Marie Johnson

Kad Kim zamoli, Trump ne odbija - pomilovao baku dilericu

Kim Kardashian se s Donaldom Trumpom sastala u Ovalnom uredu i osobno zatražila da Alice Marie Johnson pusti iz zatvora
Lifestyle / Zabava | 06. 06. 2018. u 22:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

TWITTER/DONAD TRUMP / 

Donald Trump pomilovao je baku Alice Marie Johnson, ženu osuđenu na doživotni zatvor zbog posjedovanja i trgovanja kokainom. Riječ je o osuđenici zbog koje se Donald Trump prošli tjedan sastao s Kim Kardashian i koja je od Trumpa tražila da pomiluje Johnsonovu.

Alice Marie Johnson je to bilo prvo kršenje zakona, a do sada je odslužila 21 godinu i očekuje se da će ovih dana izaći iz zatvora. Olakotna okolnost bila joj je što kazneno djelo koje je počinila nije bilo nasilno. Za njezin slučaj zalagala se i neprofitna organizacija Can-Do, koja se i inače zalaže za milost osuđenicima zbog narkotika, ukoliko su sudjelovali u nenasilnim kršenjima zakona.



"Gospođa Johnson prihvatila je odgovornost zbog svog ponašanja u prošlosti i bila je uzorna zatvorenica zadnjih dvadeset godina. Unatoč tomu što je dobila doživotni zatvor, Alice je puno radila i trudila se rehabilitirati u zatvoru, kako bi bila mentor ostalim zatvorenicama", objavila je Bijela kuća u svom priopćenju, javlja CNN. U nastavku priopćenja stoji: "Ova administracija će nastojati biti čvrsta i stroga prema kriminalu, ali isto tako vjerujemo da oni koji su platili društvu svoj dug i koji su se potrudili postati bolji ljudi dok su u zatvoru zaslužuju drugu priliku."

O pomilovanju se na Twitteru oglasila i Kim Kardashian, koja je napisala "BEST NEWS EVER!!!!" i zahvalila se Trumpu, ali i njegovom savjetniku i zetu Jaredu Kushneru.

Ovo je šesto pomilovanje kojeg je Trump dodijelio otkako je došao u Bijelu kuću, a drugo nakon što mu se obratio jedan celebrity. Prvi put je to napravio prije mjesec dana kada je posmrtno pomilovao boksača Jacka Johnsona, nakon što mu je njegov slučaj prezentirao glumac Sylvester Stallone.

Trump je pomilovao i šerifa iz Arizone Joea Arpaija, bivšeg šefa ureda nekadašnjeg potpredsjednika Dicka Cheneya, redatelja i autora Dinesha D'Souzea, te jednog marinca koji je priznao krivnju i da posjeduje tajne dokumente koje ne bi smio imati. Trump i Kim Kardashian sastali su se prošle srijede nakon što je Kim prvo kontaktirala Ivanku Trump, jer njezin suprug Jared Kushner čvrsto zagovara reforme u zatvorskom sustavu.


Kopirati
Drag cursor here to close