Ayako

Moderna Pepeljuga: Princeza se odriče titule da bi se udala za dostavljača

Zbog tog poteza, princeza će morati odreći mjesta u vladarskoj obitelji, mada će dobiti jednokratnu pomoć u iznosu od “samo” milijun dolara.
Lifestyle / Zabava | 27. 06. 2018. u 08:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Japanska princeza Ayako je učinila obrnuto od Pepeljuge, udaje se za 'običnog' čovjeka, zaposlenog u dostavljačkoj firmi.

Zbog tog poteza, princeza će morati odreći mjesta u vladarskoj obitelji, mada će dobiti jednokratnu pomoć u iznosu od “samo” milijun dolara.

Princezu Ayako i Kei Moriya, njenog zaručnika, upoznala je njena majka, princeza Takamodo.

Ona je poznavala Keijeve roditelje kroz poslovanje kraljevske obitelji sa lokalnom nevladinom organizacijom. Princeza Ayako ima master diplomu iz socijalnog rada u dobrotvorne svrhe, što je strast koju dijeli sa zaručnikom, prenosi CNN.

Princeza Mako, Ayakoina rođaka, prije dvije godine je također najavila izlazak iz kraljevske obitelji zarukama za odvjetnika. To ostavlja najstariju nasljednu kraljevsku obitelj sa samo 17 članova.

Prije nego što se 2006. rodio princ Hisahito, japanska dinastija Jamato bila je bez muškog nasljednika za tron. Zato su Japanci tada razmatrali da dozvole ženama da naslijede krunu, nakon abdikacije trenutnog cara Akihita, koja je najavljena za 2019.

Međutim, jedna od klauzula abdikacije nalaže japanskoj vladi da stavi na razmatranje prijedlog da članice dinastije mogu da se udaju izvan obitelji. Tako bi pravile ogranke obitelji čiji bi članovi mogli ispunjavati vladarske dužnosti, prenosi CdM.

 

Kopirati
Drag cursor here to close