Šok

Ispoštovana sudska odluka: Severina predala sina Milanu

Severina Kojić sinoć je u pratnji supruga Igora dovezla 7,5 godišnjeg sina i predala ga Milanu Popovću, kako je određeno sudskom odlukom i privremenom mjerom.
Lifestyle / Zabava | 29. 11. 2019. u 08:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Severina Kojić sinoć je u pratnji supruga Igora dovezla 7,5 godišnjeg sina i predala ga Milanu Popovću, kako je određeno sudskom odlukom i privremenom mjerom.

Jutarnji list piše kako je Severina došla sa sinom do kuće na Horvatovcu koja je zagrebačka adresa Milana Popovića koji je, prema pisanju Jutarnjeg lista inzistirao da mu se dijete preda u četvrtak navečer kako je i određeno sudskom odlukom.

Nije prihvatio prijedlog Severine da pričeka da se dijete koje je teško primilo ovu sudsku odluku pripremi i prilagodi novonastaloj situaciji, pa je majka odlučila poštedjeti dijete da privremenu mjeru provodi policija uz nadzor socijalnih službi i da se nad djetetom provodi ovrha.

Informaciju da je ispoštovana sudska odluka potvrdila je za Jutarnji list i odvjetnica Jasminka Biloš, koja uz odvjetnika Matu Matića zastupa Severinu Kojić, koja je uložila i žalbu na odluku suda.

Odvjetnički tim srbijanskog poduzetnika Milana Popovića zatražio je u četvrtak od svoje bivše partnerice, pjevačice Severine Kojić, da mu najkasnije do 20 sati preda njihovo zajedničko 7,5-godišnje dijete, i to na njegovoj adresi.

Presuda

Takav je zahtjev utemeljio na donesenoj odluci Tee Golub, sutkinje Općinskog građanskog suda u Zagrebu, koja je istodobno donijela i nepravomoćnu presudu i privremenu mjeru kojom se odlučuje da će maloljetni dječak ubuduće živjeti s ocem na njegovoj adresi (nije navedeno kojoj), a majku će viđati rjeđe od uobičajenog: dvaput tjedno, utorkom i četvrtkom od 15 do 20 sati, te svaki drugi vikend, ali ne od petka do nedjelje, nego od subote ujutro u 10 sati do nedjelje u 20 sati, čime se broj prespavanih noći s majkom drastično smanjuje.

''Sudska odluka je za moju klijenticu, a i za mene kao odvjetnicu, neočekivana, odudara od dosadašnje sudske prakse, indikativna je za daljnji razvoj sudske prakse, i to po pitanjima prava djeteta i roditeljske skrbi te uloge vještaka i centara za socijalnu skrb u postupcima. Gospođa Severina je šokirana odlukom, iz provedenih dokaza nije očekivala ovakvu odluku, koja bitno mijenja privatni život nje i njezina djeteta. Posljedice takve promjene trenutno nije moguće sagledati. Žalba će svakako biti uložena i ona će sadržavati sve razloge zbog kojih ju ne možemo prihvatit'', rekla je za Jutarnji list odvjetnica Jasminka Biloš.

U presudi je određeno i da je Severina dužna Milanu Popoviću plaćati 1200 kuna mjesečno za uzdržavanje djeteta. To je, naime, minimalni iznos alimentacije za dijete te dobi. U slučaju da je otac tražio viši iznos, sud bi utvrđivao potrebe djeteta, a to bi produljilo sudski postupak, pa je to izbjegao traženjem minimalnog iznosa.

U sudskoj odluci, Jutarnji list neslužbeno doznaje, također stoji i da će Milan Popović moći samostalno odlučivati o obrazovanju i zdravstvenoj skrbi zajedničkog djeteta. Takva je odluka također neuobičajena, jer je skrbništvo u tim, najbitnijim stvarima vezanim za dijete gotovo uvijek zajednička: ograničava se ako jedan od roditelja dokazano zapušta i zanemaruje dijete u obrazovnom ili zdravstvenom smislu ili do te mjere opstruira bilo kakav dogovor da je stvarna skrb o obrazovanju i zdravlju djeteta onemogućena, navodi Jutarnji list.

Dijete ostaje u Zagrebu

Milan Popović nije htio komentirati odluku da dijete živi s njim, a ne sa Severinom. Međutim, odgovorio je na pitanja hoće li dijete odvesti u Srbiju.

''Što se tiče same presude, ne smijem vam davati nikakve komentare vezano za to. No, mogu reći da nema nikakve srpske putovnice, to je čista medijska provokacija kojom se insinuira da dijete odvodim u Srbiju, a ja vam sada izjavljujem da dijete ostaje u Zagrebu i nastavlja ići u školu u Zagrebu. Nisam Aleksandru izvadio nikakvu novu srpsku putovnicu'', rekao je novinarima Jutarnjeg lista Milan Popović.

Kopirati
Drag cursor here to close