Pred 20.000 ljudi

Iron Maiden zapalili zagrebačku Arenu: Dickinson nahvalio 'Vatrene'

Sat i pol heavy metal grmljavine, s jednim dugim bisem, u utorak u Areni Zagreb, pa makar im i već šesti put u Hrvatskoj, pamtit će se još dugo.
Lifestyle / Zabava | 25. 07. 2018. u 09:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U krcatoj Areni Zagreb u utorak navečer pred 20 tisuća ljudi, nastupio je, po šest put u Hrvatskoj, kultni bend Iron Maiden.

Ukratko, u sklopu turnije "Legacy of the Beast" svojim miksom heavy metal rifova, energije, kostimiranog performansa i spektakularnog stagea koji je barem šest puta promijenio pozadinu - rastavili su publiku na atome.

"Igrali ste je*eni nogomet, Hrvati, svaka čast", osvrnuo se odmah na početku koncerta na minulo prvenstvo Bruce Dickinson i Arena je odmah eruptirala.

Koncert su nakon uvoda nastavili s pjesmom "Clansman", posvećenoj Williamu Wallaceu, Braveheartu, i otud krenuli u, kako je Dickinson najavio, "putovanje kroz povijest, s malo priče i puno mjuze", i čim je izvukao krvavi mač, bilo je jasno da nema natrag.

Koncert Iron Maidena divno je ljetno osvježenje, heavy metal stare škole u doba EDM festivala i DJ superstarova koji haraju obalom, lekcija iz povijesti metala koju je zagrebačka publika prihvatila glasno, znojno i uz hektolitre piva.

Dalje se koncert niže u slikama: erupcija na "Fear of the Dark", Dickinson pjeva s bacačem plamena na leđima i riga vatru između rifova, paradira s neonskim križem na "Sign of the cross", probada Heltaha Skeltaha štapom s hrvatskom zastavom, gitare se sviraju u jednom trenutku i nogama, mijenjaju se plaševi i polucilindri, rade se špage, a nisu izostale ni političke poruke.

"Cijelu karijeru se borimo protiv nacista i fašista, protiv ljudi koji vam žele oduzeti slobodu", uzviknuo je Dickinson, na što je 20 tisuća fanova odgovorilo glasnim pljeskom i urlanjem.

Maideni su osnovani sada već davne 1975. godine u istočnom Londonu, ali i nakon 43 duge godine na sceni, Dickinsonov glas i dalje je dovoljno jak da nadglasa krcatu dvoranu, trajne i minivalovi su postojani, a količina kožnih hlača, plašteva, zakovica i gusarskih košulja na volane golema.

Kako piše Jutarnji list, Sat i pol heavy metal grmljavine, s jednim dugim bisem, u utorak u Areni Zagreb, pa makar im i već šesti put u Hrvatskoj, pamtit će se još dugo.

Kopirati
Drag cursor here to close