Bumbarov let

Hummel protiv Hummelsa: Cipele do u slovo jednake!

Sud je uvažio Hummelov zahtjev za zabranu, uz obrazloženje kako se ove dvije marke poklapaju u šest od sedam slova, a to je onda gotovo identično.
Lifestyle / Zabava | 17. 08. 2018. u 13:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lijepa Cathy Hummels (30) mašta o tome da jednoga dana bude uspješna poslovna žena, najmanje u rangu Victorije Beckham, jer i Cathy je supruga slavnog nogometaša, njemačkog reprezentativca Matsa Hummelsa.

Cathy Hummels je naime predstavila vlastitu kolekciju obuće koja bi se trebala prodavati pod brandom Hummels, ali to se nimalo ne dopada danskom proizvođaču sportske obuće "Hummel".

Stoga su iz „Hummela” zatražili da se zabrani novi brand koji se u samo jednome slovu razlikuje od njihova. Podnijeli su zahtjev Zemaljskom sudu u Hamburgu da se zabrane sve aktivnosti Cathy Hummels u vezi s novom linijom obuće. Sud je uvažio njihovu zahtjev za zabranu, uz obrazloženje kako se ove dvije marke poklapaju u šest od sedam slova, a to je onda gotovo identično. Naravno, tko se prvi pojavio, taj ima prednost i pravo na zaštitu tržišne marke.

Međutim, 30-godišnja nova poduzetnica se ne predaje i putem Instagrama je najavila borbu za svoje prezime i njegovo slobodno korištenje u biznisu.

"Borit ću se za svoje ime u kojem je sadržano Hummel", napisala je.

Ona dalje patetično navodi kako joj prezime pripada na način na koji oblaci pripadaju nebu i kako je to njezin identitet, znak njezine osobnosti i obitelji. Kaže kako će se i dalje boriti iako su bumbari (njemački Hummel) miroljubiva stvorenja.

Njezin odvjetnik je najavio žalbu, jer kaže kako je sud donio odluku bez saslušanja argumenata njegove klijentice.

"Korišetenje vlastitog prezimena ne može joj ni firma Hummel zabraniti", kaže odvjetnik Oliver Moser, jer nije nitko ''kriv'' što se preziva tako kako se preziva.

Kopirati
Drag cursor here to close