'Gordana Jelić'

Traži se volonter godine

Za Nagradu se mogu nominirati svi volonteri/volonterke koji su tijekom posljednjih 12 mjeseci doprinijeli radu organizacija/udruga/ustanova/općina/gradova/mjesnih zajednica sa više od 60 volonterskih sati.
Lifestyle / Zabava | 31. 10. 2018. u 13:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Humanitarna udruga 'fra Mladen Hrkać' poziva zainteresirane fizičke i pravne osobe (neprofitne organizacije, udruge, zaklade, javne ustanove, općine, gradove i mjesne zajednice) iz Bosne i Hercegovine da podnesu prijave s prijedlozima kandidata/kandidatkinja, za dodjelu Nagrade 'Gordana Jelić' za volontera/volonterku 2018. godine.

Za Nagradu se mogu nominirati svi volonteri/volonterke koji su tijekom posljednjih 12 mjeseci doprinijeli radu organizacija/udruga/ustanova/općina/gradova/mjesnih zajednica sa više od 60 volonterskih sati.

Pri tome su kandidati dali poseban doprinos u promicanju i razvoju volonterstva. Ime dobitnika Nagrade 'Gordana Jelić' za Volontera godine 2018. biti će objavljeno 5. prosinca, na Međunarodni dan volontera. Svečana dodjela Nagrade biti će održana u subotu 15. prosinca, na prvu obljetnicu smrti i u čast preminule profesorice Gordane Jelić iz Širokog Brijega čije je volontersko djelovanje u radu humanitarne udruge 'fra Mladen Hrkać' ostavilo velik i iznimno značajan trag.

Pokojna Gordana Jelić je inicijator i začetnik provedbe modela pomoći putem trajnog naloga – jednog od najvažnijih modela pomoći koji je danas temelj opstojnosti, rada i i djelovanja humanitarne udruge “fra Mladen Hrkać”.

Prvu prezentaciju ovog modela pomoći održala je početkom 2013. godine svojim kolegama u Gimnaziji fra Dominika Mandića ni ne sluteći da će njen angažman biti presudan za uspjeh i razvoj Udruge koja danas simbolizira nadu i utočište za tisuće oboljelih osoba na liječenju daleko od doma.

Povjerenstvo koje će odlučivati o dobitnicima Nagrade sastojati će se od predstavnika organizacija civilnog društva, predstavnika Hercegovačke franjevačke provincije te predstavnika javnih vlasti.

Zainteresirane fizičke i pravne osobe mogu nominirati volontere/volonterke za nagradu tako što će sve detalje pronaći na službenoj stranici Udruge.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close