Utjeha

Hrvati sve više piju: Na 'meti' su 'unučići'

Prodavaonice i veliki šoping centri napominju da je rast prodaje bio jače vidljiv na jeftinijim jakim alkoholnim pićima s većim udjelom alkohola…
Lifestyle / Zabava | 26. 04. 2021. u 11:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvati sve više piju kako bi lakše podnijeli situaciju oko pandemije virusa korona, objavili su hrvatski mediji navodeći kako je prodaja alkohola u Hrvatskoj značajno povećana, a pošto su ugostiteljski objekti zbog pandemije niz mjeseci bili zatvoreni, promet u maloprodaji alkoholnih pića je "skočio u nebo".

Hrvati se sve više druže po kućama, a mnogi alkoholom rješavaju depresiju i druge psihičke probleme s kojima se nose zbog neizvjesnosti i činjenice da se ni nakon više od godinu dana pandemije ne nazire "svjetlo na kraju tunela", navodi portal Otvoreno.

Prije otvaranja kafića i restorana, odnosno onih sa terasama, prodaja alkoholnih pića u maloprodaji "rasla" je između 30 i 35 posto, a nakon otvaranja terasa rast je deset do 15 posto u odnosu na pretpandemijski period.

Prodaju se alkoholna pića svih vrsta, ali i druga pića.

Prodavaonice i veliki šoping centri poput "Studenca" i "Konzuma" napominju da je rast prodaje bio jače vidljiv na jeftinijim jakim alkoholnim pićima s većim udjelom alkohola, prenosi Srna.

Sada se, djelomično, osjeća utjecaj otvaranja hotela, restorana i kafića, ali se trend rasta prodaje alkoholnih pića zadržao i u prvom tromjesečju ove godine.

Mala pakovanja alkohola od 0,1 litre, koja neki zovu "putnim", a neki i "unučićima", koja se obično prodaju uz blagajne, vjerojatno su najtraženija, što se vidi i po odbačenim bočicama oko prodavaonica i klupa u blizini.

Neslužbeno se saznaje da proizvodne linije za "unučiće" u "Badelu 1962" miruju samo nedjeljom.

Zbog velikog zanimanja, proizvođači su lansirali i nova pakovanja ploske od 0,2 litre gorkog pelinkovca i "pelinkovca orange".

Neizvjesnost je generator koji ljude okreće alkoholu u kome mnogi vide izlaz, navode psiholozi.

Ljudi se osjećaju nesigurno, loše, boje se budućnosti i onoga što slijedi. Osjećaju frustriranost i rješavaju je alkoholom - napominju psiholozi, a prenose hrvatski mediji, koji izvještavaju o rastu prodaje alkoholnih proizvoda u Hrvatskoj.

 

Kopirati
Drag cursor here to close