Presjedanje Hrvatske

Grašo će pjevati zastupnicima u Bruxellesu

Program je priređen kako bi predstavili stanje i planovi kreativnih industrija u Hrvatskoj hrvatskim i europskim zastupnicima u Europskom parlamentu
Lifestyle / Zabava | 02. 03. 2020. u 15:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan hrvatskog filma i glazbe u Bruxellesu, održat će se u utorak 24. ožujka, u povodu aktualnog predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije, u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatskog audiovizualnog centra, piše Hina.

Program je priređen kako bi predstavili stanje i planovi kreativnih industrija u Hrvatskoj hrvatskim i europskim zastupnicima u Europskom parlamentu, njihovim asistentima i ostalim djelatnicima europskih institucija, najavljuju iz HAVC-a.

HDS ZAMP će u Europskom parlamentu upriličiti predstavljanje 'Hrvatska puna kreativnosti", koje će otvoriti Dubravka Šuica, potpredsjednica Europske komisije zadužena za demokraciju i demografiju, u okviru kojega će novinari i ostali moći doznati podatke o snazi i potencijalu hrvatskih kreativnih industrija.

Uz projekciju kratkog informativnog filma, organiziran je i okrugli stol na kojem će, uz zastupnike u Europskom parlamentu, predstavnici glazbenih i filmskih udruga i institucija istaknuti svoje planove za bolju prepoznatljivost i dalji domet domaćeg talenta u europskim i svjetskim okvirima.

Među ostalim, otvorit će se pitanja kao što su primjena EU Direktive o autorskom pravu na jedinstvenom digitalnom tržištu ili transparentnost algoritama globalnih digitalnih servisa koji bi trebali ravnomjerno predstavljati i tzv. male repertoare iz zemalja poput Hrvatske, što danas nije slučaj.

HAVC će isto poslijepodne, uz suradnju s Europskom agencijom ravnatelja filmskih fondova i centara, organizirati koktel druženje s članovima europskih institucija i stručnih audiovizualnih udruga te pripadnicima hrvatske dijaspore, nakon čega će se prikazati nagrađivani film Dane Budisavljević, "Dnevnik Diane Budisavljević" i održati razgovor s redateljicom.

Hrvatsko društvo skladatelja i njegova Služba ZAMP, uz domaćinstvo zastupnika u EU Parlamentu, Karla Resslera, iste večeri prirediti koncert Petra Graše u akustičnoj verziji, namijenjen svim hrvatskim djelatnicima pri institucijama EU i djelatnicima u predstavništvima RH pri Uniji, javlja Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close