Manneken Pis

Gradonačelnik Bruxellesa se na Twitteru ''pomokrio'' na Neymara!?

Čini se kako je ipak gradonačelnik glavnog grada Belgije ovim tvitom otišao ispod linije dobroga ukusa. Ali, ako uvaženi gospodin nema važnijeg gradonačelničkog posla, onda ništa.
Lifestyle / Zabava | 09. 07. 2018. u 08:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Bruxellesa Philippe Close (47) objavio je na Twitteru fotomontažu s Neymarovom ''bolnom'' slikom u fontani s kipom dječaka koji mokri.

Close je ispod slike napisao kratak komentar "Ništa za dodati".

Manneken Pis (ponekad i Petit Julien) jedan je od simbola belgijskog glavnog grada Bruxellesa.

Čini se kako je ipak gradonačelnik glavnoga grada Belgije ovim tvitom otišao ispod linije dobroga ukusa. Ali, ako uvaženi gospodin nema važnijeg gradonačelničkog posla, onda ništa.

Kako je nastala fontana Manneken Pis?

Prva legenda kaže da je u 14. stoljeću grad bio pod opsadom, a kako ga neprijatelji nisu mogli brzo osvojiti htjeli su eksplozivom raznjeti gradske zidine. Dok su provodili svoj plan u djelo, dječak Juliaanske iz Bruxellesa vidio je što rade i čim su napadači pobjegli da ih eksploziv ne ozljedi, on se pomokrio po gorućem fitilju i spasio grad.

Druga legenda kaže da je jedan bogati trgovac izgubio svog malog sina, pa je zamoli druge ljude da mu pomognu pronaći ga. Potraga je ubrzo urodila plodom i pronašli su ga kako mokri u obližnjem vrtu. U znak zahvalnosti svima onima koji su mu pomogli pronaći sina, trgovac je izgradio ovu fontanu.

Kopirati
Drag cursor here to close