Jamie Oliver

Goli kuhar iskeširao 14,5 milijuna eura za spas restorana u Italiji

Jamie Oliver ni danas ne razumije zbog čega mu je talijanski lanac restorana zapao u financijske probleme te umalo doživio propast prošlog rujna.
Lifestyle / Poznati i slavni | 30. 08. 2018. u 22:56 Bljesak.info
Kopirati

Popularni kuhar Jamie Oliver otkrio je kako su ga sati dijelili od bankrota, ali da se spasio tako što je u lanac restorana u Italiji uložio 14,5 milijuna eura.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kazao je kako ne razumije zbog čega mu je talijanski lanac restorana zapao u financijske probleme te umalo doživio propast prošlog rujna. Od tada je zatvorio 12 od 37 restorana, te 600 radnika proglasio viškom kako bi spasio ostale restorane.

"Novac je jednostavno nestao, a to nismo očekivali. To nije normalno u bilo kojem poslu. Imamo kvartalne sastanke i sastanke odbora. Ljudi pretpostave da će osoblje upravljati time kako treba", rekao je Oliver.

Kazao je kako je imao samo dva sata da uloži novac i spasi sve ili da ga zatvori sljedeći dan. Morao je podići kredit, te uzeti novac od drugih poslova iz svog brenda.

"Još uvijek pokušavamo shvatiti šta je bilo, ali mislim daje viši menadžment pokušavao nositi se s olujom koja je uključivala najam, porez, visoku potražnju ulice, troškove hrane, Brexit i povećanje minimalne plaće. Svašta se događalo", rekao je Oliver.

Oliver je pokrenuo poslovno carstvo otkako ga je uočila televizijska ekipa dok je 1997. godine kuhao u restoranu u Londonu. Priznao je kako je 40 posto njegovih ulaganja bila greška te da je izgubio 100 milijuna eura od 2014. godine.

Ipak, profit njegove kompanije Jamie Oliver Holdings koja posluje širom svijeta, a ispunjava medijske potrebe, rastao je tijekom posljednjih godina.

Kopirati