Slava na dohvat ruke

Glumci koji nakon jedne kultne uloge nisu uspjeli uhvatiti priključak

Ako pomislimo kako se glumci koji dostignu veliku popularnost dalje kroz karijeru jednostavno prošeću, često ćemo se, ali apsolutno prevariti!
Lifestyle / Zabava | 05. 11. 2017. u 15:03 Miljenko BUHAČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kad kažemo Fran Drescher, poznavatelji glumačke scene spontano će uzvratiti "The Nanny". Kultna serija u kojoj je Fran apsolutno dominirala još uvijek je u očima publike jedno od najpopularnijih ostvarenja tog žanra.

Međutim, ako pomislimo kako se glumci koji dostignu takvu popularnost dalje kroz karijeru jednostavno prošeću, često ćemo se, ali apsolutno prevariti!

Od 1993. do 1999. snimljeno je 146 epizoda popularnog sitcoma The Nanny, u kojem su gostovala i neka najveća imena, poput Liz Taylor, Dan Aykroyd, Ray Charles, Joan Collins, Whoopi Goldberg, Hugh Grant, Coolio, Monica Seleš, Florence Griffith-Joyner, Donald Trump, Céline Dion, ili pak Elton John.

Međutim, nakon toga za ovu glumicu iz New Yorka nije bilo dobrih uloga. Nakon nekoliko manjih filmskih uloga, 2005. okušala se u komediji "Living With Fran".  Vrlo brzo je serija 'skinuta s mape' zbog neuspješnosti. Opet se Fran okušala 2011. u "Happily Divorced", seriji koju je sama napisala, ali je dvije godine kasnije i to skinuto s dnevnoga reda.

I popularni David Faustino iz serije "Bračne vode", u kojoj je igrao Budricka Franklina "Buda" Bundyja, pada u zaborav nakon što se ovaj sitcom potrošio (1987. - 1997.). Za razliku od svojih kolega Christine Applegate i Eda O`Neilla i Katey Sagal, Faustino je našao puno manje sreće i uspjeha u svijetu filma. Bilo je pokušaja, ali ne i uspjeha, tako da i danas surfa na valovima stare slave i pokušava kao 43-godišnjak živjeti svoj život u fazi ''ne znam jesam li došao ili pošao''.

Kim Cattrall iz kultne serije "Sex and the City" igrala je Samanthu, lik koji je vjerojatno ponajviše nasmijavao publiku. Dakako, da nije Samanthina ogromnog seksualnog apetita, uloga bi bila manje zapažena.

Nakon završetka serije i dva cjelovečernja filma "Seks i grad", britansko-kanadskoj glumici prestali su teći i medi i mlijeko. Osim u "The Ghostwriter" (Polanski), teškom da se može naći neki njezin uspješan glumački nastup. I dok njezine kolegice iz serije redovito snimaju na raznim stranama, Kim se tek povremeno nađe u nekoj teatarskoj ulozi, bez velika odjeka. Pokušaj iz 2016. godine sa serijom "Sensitive Skin" također je otišao u slijepu ulicu.

Sarah Michelle Gellar postala je planetarno poznata kao lovac na vampire. "Buffy, ubojica vampira" bila je televizijska serija koja ju je lansirala. Ne može se kazati kako su ju uloge u  filmovima "Znam što si radila prošlog ljeta", " Vrisak 2", "Okrutne namjere", "Scooby Doo", " Scooby Doo 2", "Kletva" ili pak glavna uloga u seriji " The Ringer" činile manje poznatom, ali u konačnici se od nje puno više očekivalo. Nekako je za nju sve postalo puno teže nakon 2004. godine, premda je kritika dobro prihvatila film "Veronika je odlučila umrijeti" po predlošku slavnog Paula Coelha, i dalje je izostajao uspjeh kod publike.

Jane Seymour kao doktorica Quinn bila je devedesetih godina prošloga stoljeća najpoželjnija liječnica na svijetu. Nagrada Golden Globe i ''zaključni'' cjelovečernji fil uz seriju, nakon 150 nastavaka, značili su u neku ruku i kraj masovne popularnosti za Jane.

Unatoč ulogama u filmovima i serijama kao "How I Met Your Mother", "Castle", "Justice" ili pak "Smallville", Jane Seymour je ostala dr. Michaela "Mike" Quinn.

Frankie Muniz ("Malcolm u sredini") sa 15 godina je dobio ulogu koja ga je učinila svjetski poznatim. Serija se i dalje reprizira, iako se od 2006. više nije snimala. Nakon uloge u popularnoj seriji, okušao se u svijetu filma na velikoj sceni, ali i kao vozač u američkoj Formuli BMW. Međutim, kako na filmu, tako i na automobilskoj stazi - veliki su uspjesi izostali. Zadnji njegov film "Pizza Man" (2011) bio je sušta suprotnost od riječi uspjeh. Nakon što je u međuvremenu imao dosta zdravstvenih problema, kao jedan moždani udar i teška ozljeda leđa, nastupa u televizijskoj emisiji "Dancing with the Stars".

Dean Cain je kao bivši igrač američkog footballa od 1993. do 1997. nastupao u seriji o Supermanu (skupa s Teri Hatcher). Tako zahvalna uloga kao što je igrati Clarka Kenta u uspješnoj seriji (Lois & Clark: The New Adventures of Superman), nije mu donijela nastavak uspješne karijere. Igrao je u jeftinim produkcijama ili imao neke gostujuće uloge, kao u serijama "Smallville" i "Supergirl", ali istinska hollywoodska karijera je izostala.

Philip Michael Thomas kao Rico Tubbs iz također kultne i slavne serije "Miami Vice" (skupa s Donom Johnsonom), kasnije se 'pogubio'. On je u stvarnome životu imao gotovo jednak broj ljubavnih afera kao i u seriji, ali za njegovu karijeru bolje bi bilo da je imao toliko uspješnih filmskih uloga nakon "Miami Vice".

Nekoliko manjih filmskih uloga, kao i zapažen nastup s Budom Spencerom u seriji "Extralarge", premalo je za glumca koji je puno obećavao.

I danas živi - a gdje bi drugo - u Miamiju, otac je jedanaestero djece (ako je to konačna brojka) i rado se sjeća vremena koje je bilo puno slavnije od današnjega.

Kopirati
Drag cursor here to close