Sedma po redu

Gitarijada ''Na putu za jug'' oduševila Mostarce

Bendovi su ''žarili i palili'' rock scenom u Mostaru.
Lifestyle / Zabava | 09. 10. 2021. u 07:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sedmoj gitarijadi pod nazvom "Na putu za jug" predstavila su se ove godine četiri bosanskohercegovačka benda koji su u dvije finalne večeri, 8. i 9. listopada, odmjeriti snage na pozornici u mostarskom Pavarotti centru.

Foto: Bljesak.info / Gitarijada Na putu za jug

Emberdown (Bihać), Starbridge (Sarajevo), Flaster (Zenica) i Srce (Sarajevo) bendovi su koji se bore za trodnevno snimanje u studiju "A" u Muzičkom centru Pavarotti (pobjednik gitarijade), vrijednosni vaučer za najboljeg gitaristu, vrijednosni vaučer za najboljeg basistu, vrijednosni vaučer za najboljeg bubnjara i vrijednosni vaučer za najbolji vokal, priopćili su organizatori.

Foto: Bljesak.info / Gitarijada Na putu za jug

Prvu večer, nakon natjecateljskog programa, Gitarijada je ugostila bend "La Grange" koji se predstavio izvedbama rock klasika, a kao specijalni gost druge večeri, 9. oktobra, nastupio će beogradski sastav Texas Flood.

Foto: Bljesak.info / Gitarijada Na putu za jug

Perjanice regionalne blues/rock scene, kako ih mediji nazivaju, u svom sastavu imaju gitaristu Nenada Zlatanovića, koji je dijelio pozornicu s imenima kao što su Lance Lopez, Lucky Peterson, Ana Popović, Enric Crivellar, Ianom Siegal, Mattom Schofield, Alexom Shultz, Big Daddy Wilson i drugim, navode iz MC Pavarotti.

Kopirati
Drag cursor here to close