Bivši kancelar

Gerhard Schroeder proslavlja peti brak

Schroeder, koji je bio kancelar od 1998. do 2005. godine ,i Kim So Yeon (48), otkrili su za njemački magazin Bunte u lipnju da su se vjenčali u južnokorejskoj prijestonici Seulu.
Lifestyle / Zabava | 05. 10. 2018. u 09:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši njemački kancelar Gerhard Schroeder (74)  u petak će, u velikom stilu, proslaviti svoje peto vjenčanje u glamuroznom berlinskom hotelu Adlon. 

Schroeder, koji je bio kancelar od 1998. do 2005. godine ,i Kim So Yeon (48), otkrili su za njemački magazin Bunte u lipnju da su se vjenčali u južnokorejskoj prijestonici Seulu.  

''Vjenčali smo se 2. svibnja u mom rodnom gradu Seulu. Veoma smo sretni'', izjavila je Kim za magazin. 

To je peti brak za političara lijevog centra i drugi za Kim, ekonomsku eksperticu, čije ime često stvara zabunu zbog istoimene 37-godišnje  južnokorejske glumice. 

Schroeder je prije ovoga imao četiri braka, od kojih je posljednji s Doris Schroeder-Koepf s kojom se razveo u 2016. 

Na listi gostiju današnje proslave je i turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu, priopćili su izvori bliski šefu turske diplomacije, iako nije bilo službene potvrde njegovog prisustva.  

Schroeder je u dobrim odnosima s Cavusogluom i turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, koji je prošlog vikenda učinio državnu posjetu Njemačkoj. 

U intervjuu za njemački tjednik Dr Spiegel, Cavusoglu je izjavio: "Schroeder je dobar prijatelj Turske. I kadgod su se pojavile turbulencije u našim odnosima, on je intervenirao svojim riječima, govoreći na dobar i pozitivan način". 

Schroeder, predsjednik nadzornog odbora ruske državne naftne kompanije Rosneft, nedavno je pomagao u pregovorima o oslobađanju njemačkog aktivista za ljudska prava Petera Steudtnera i novinara Die Welta  Deniza Yucela iz turskog zatvora, prenosi dpa. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close