Znak zahvalnosti

Frontmanu Iron Maidena Bruceu Dickinsonu uručeno priznanje počasnog građanina Sarajeva

U subotu je kazao kako priznanje ne zaslužuje on nego građani Sarajeva koliko su toliko propatili tijekom rata.
Lifestyle / Zabava | 06. 04. 2019. u 15:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Frontmanu kultne britanske glazbene skupine Iron Maiden Bruceu Dickinsonu u subotu je u Sarajevu uručeno priznanje kojima je proglašen počasnim građaninom tog grada a ono mu je dodijeljeno u znak zahvalnosti zbog činjenice da je tijekom rata od 1992. do 1995. godine pokazao solidarnost sa stanovnicima bosanskohercegovačke prijestolnice koje je tada bila pod opsadom srpskih snaga.

Priznanje mu je dodijeljeno u znak zahvalnosti zbog činjenice da je tijekom rata od 1992. do 1995. godine pokazao solidarnost sa stanovnicima bosanskohercegovačke prijestolnice koje je tada bila pod opsadom srpskih snaga.

"Iznimno mi je drago što sam dobio ovu simboličnu nagradu. Želio bih je podijeliti s građanima Sarajeva koji su preživjeli opsadu i koji su za vrijeme rata bili tu", kazao je Dickinson tijeko svečanosti koja je upriličena u sarajevskoj vijećnici gdje mu je priznanje počasnog građanina uručio gradonačelnik Abdulah Skaka.

Ovakva priznanja gradska uprava u pravilu dodjejeljuje u ovoodu obilježavanja 6. travnja kao dana oslobođenja Sarajeva od nacističke okupacije u Drugom svjetskom ratu, prenosi Hina.

Dickinson je u Sarajevu boravio nekoliko dana u prosincu 1994. godine. U taj je grad došao s jednim humanitarnim konvojem iz Splita. Zajedno sa svojim suradnicima basistom Chrisom Daleom, bubnjarom Alexom Elenom i gitaristom Alexom Dicksonom tao je priličio i koncert u okviru turneje na kojoj je su promovirali album "Balls to Picasso".

U subotu je kazao kako priznanje ne zaslužuje on nego građani Sarajeva koliko su toliko propatili tijekom rata.

Gradonačlenik Skaka kazao je kako Sarajlije trajno duguju zahvalnost osobama poput Dickinsona jer su oni svojom potporom i dolascima u grad tijekom rata pokazali solidarnost s ljudima koji pate kada je to bilo najpotrebnije.

Kopirati
Drag cursor here to close