Strah od fotografija

Zašto sve više žena odustaje od ''topless'' kupanja

Samo 19 posto Francuskinja reklo je da su sklone ići u vodu bez gornjeg dijela kostima, u usporedbi s 34 posto prije 12 godina.
Lifestyle / Zabava | 27. 08. 2021. u 15:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuskinje se osjećaju slobodnije po pitanju količine odjeće na plaži – tako je barem vrijedio dosadašnji opći stav, no izgleda da se to mijenja u vrijeme pametnih telefona.

Čini se da se slobodnija francuska kultura boravka na plaži bez gornjih dijelova kupaćih kostima bliži kraju u doba pametnih telefona, pokazuje nova anketa.

'Topless' kupanje nepopularnije je nego u proteklih nekoliko desetljeća, pišu novine Le Parisien na temelju ankete instituta Ifop. To istraživanje pokazuje da su žene u sve većem strahu da će njihove fotografije završiti na društvenim mrežama.

Samo 19 posto Francuskinja reklo je da su sklone ići u vodu bez gornjeg dijela kostima, u usporedbi s 34 posto prije 12 godina, prenosi Jutarnji list.

U skupini mlađih od 50, postotak žena koje žele plivati u 'toplessu' pao je s 43 posto, koliki je bio 1984., na samo 16 posto danas.

Istraživanje pokazuje da svaka druga žena mlađa od 25 strahuje da će biti žrtva fizičkog ili seksualnog nasilja ili da će muškarci buljiti u nju ako ne nosi gornji dio kostima.

Gotovo svaka druga ispitanica strahuje i da će njezina fotografija završiti na internetu, prenosi francuski list.

Kopirati
Drag cursor here to close