Johnny Hallyday

''Francuski Elvis'' umro u 74. godini

Hallyday je tijekom dugogodišnje karijere prodao više od 100 milijuna ploča, a njegov hrapav glas donio mu je vojsku sljedbenika
Lifestyle / Zabava | 06. 12. 2017. u 09:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Johnny Hallyday, pjevač poznat pod nazivom "francuski Elvis" i koji je popularizirao rock'n roll u toj zemlji, umro je u 74. godini nakon borbe s rakom pluća, izvijestila je u srijedu njegova supruga Laeticia Hallyday.

"Johnny Hallyday nas je napustio. Pišem ove riječi ne vjerujući. Ipak, istina je. Moj muškarac više nije s nama ", izjavila je Laeticia Hallyday. Iz Ureda francuskog predsjednika Emmanuela Macrona priopćeno je kako je Hallyday više od 50 godina bio blistava ikona.

Video: Johnny Hallyday - Je te promets

Hallyday je tijekom dugogodišnje karijere prodao više od 100 milijuna ploča, a njegov hrapav glas donio mu je vojsku sljedbenika u Francuskoj i drugdje u frankofonskom govornom svijetu. Prvu ploču izdao je 1959. godine, a prošli mjesec tijekom priprema novog albuma i turneje objavljene su vijesti o njegovu liječenju zbog poteškoća s disanjem u pariškoj bolnici, prenose mediji. 

Johnny Hallyday rođen je kao Jean-Philippe Smet u Parizu 15. lipnja 1943. Izuzetno popularan postao je 1960-ih kada je, kao francuska verzija Elvisa Presleya, bio i ostao najveći izvođač rock'n rolla u Francuskoj izvodeći na francuskom jeziku najpoznatije hitove američkih pjevača.

Video: Johnny Hallyday - Marie
Kopirati
Drag cursor here to close