Neustrašivi Austrijanac

Felix Baumgartner u Kući slavnih  

Austrijanac dobio nagradu ''Živuće legende avijacije'' nakon misije Red Bull Stratos.
Lifestyle / Zabava | 24. 01. 2018. u 16:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Felix Baumgartner je u Kuću slavnih za pilote i astronaute primljen na ceremoniji koja je okupila brojne slavne osobe u Beverly Hilton hotelu u Los Angelesu.

Neustrašivi Austrijanac je zadivio cijeli svijet 2012. godine misijom Red Bull Stratos, kada su 2,2 milijarde ljudi vidjele njegov nevjerojatni skok iz stratosfere s visine od 39 kilometara - što je bio i najveći medijski događaj svih vremena, priopćeno je.

On je za svoj veličanstveni podvig nagrađen ulaskom u „Živuće legende avijacije“ (Living Legends of Aviation) uz imena kao što su Neil Armstrong, Buzz Aldrin, Richard Branson ili glumac John Travolta - inače strastveni avijatičar - koji je Baumgartneru uz dirljiv govor dodijelio počast.

''Najbolja stvar u vezi mog skoka bili su susreti s mnogim ljudima širom svijeta koji su mu se predali'', kazao je stanovnik Salzburga.

Video: 

 Kuvajtski kralj Sabah-al-Ahmad al-Jaabir as-Sabah je također podijelio svoje iskustvo Baumgartnerovog skoka: ''Nisam vas poznavao ranije, ali cijela moja obitelj se molila za vas kada ste skočili. I nikada prije moja djeca nisu bila tako fascinirana i satima tiha ispred TV-a.''

Baumgartner trenutno postaje dio Red Bullove aerobatske eskadrile Flying Bulls. ''Izvođenje lupinga helikopterom zahtijeva intenzivan trening'', dodao je.

Kopirati
Drag cursor here to close