Zdravstveno stanje se pogoršalo

Eric Clapton odustaje od glazbe

Gitarist će smanjiti broj koncerata da se, kako kaže, ne osramoti pred fanovima. Prošle godine je morao otkazati nastupe zbog teškog bronhitisa i oštećenja živaca
Lifestyle / Zabava | 10. 01. 2018. u 12:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Teško mi je svirati gitaru i shvatio sam da se moje stanje više neće poboljšati, požalio se gitarist Eric Clapton (72). Dodaje kako se stalno bori s tjeskobom i da će uskoro morat odustati od glazbe. Boluje od periferne neuropatije koja je posljedica oštećenja živaca te izaziva slabost, ukočenost i bol u njegovim rukama, ali i drugim dijelovima tijela. Usto, Clapton pati od zujanja u ušima.

''Brinem se da ću uskoro oglušiti i da neću više moći koristiti ruke'', rekao je gitarist. S obzirom da planira nove koncerte, morat će ograničit njihov broj da bi, kako tvrdi, izbjegao situacije u kojima bi se mogao osramotiti.

Video: Posljednji koncert Erica Claptona uživo


''Nadam se da će ljudi doći na moje nastupe baš zbog mene, ne iz znatiželje. Znam da fanovi kao i ja misle da je nevjerojatno što sam još na sceni'', istaknuo je Clapton.

Prošle godine je morao otkazivati koncerte jer je oštetio živčani sustav i bilo je teško svirati u takvom stanju, a imao je i teški bronihitis. No pomirio se sa simptomima bolesti nakon nekog vremena.

''Sve je počelo s bolovima u leđima koje je uzrokovala perifena neuropatija'', objasnio je.

Glazbenik trenutačno promovira autobiografski dokumentarac 'Eric Clapton: Život u 12 taktova', a teško mu je pogledati ga cijelog jer se mora prisjećati nekih teških stvari koje je prošao.

Video: S koncerta na Madison Square Gardenu  iz 1999.  godine


''Važno je da publika vidi kako je sve imalo sretan završetak. Ako ćete ga pogledati, pripremite se za 'žestoku vožnju' '', rekao je Clapton. Gitarist je većinu 60-ih i 70-ih godina proveo pod utjecajem alkohola i droga, a 1987. se počeo rješavati ovisnosti. Radio si je posebne koktele kako se na koncertima ne bi primijetilo koliko je 'izvan sebe'. Ipak, tek je 1998. na Antigui pronašao ustanovu za liječenje koja mu je pomogla da se riješi poroka.

''Pio sam više nego što možete zamisliti i kombinirao posebna piva s votkom. Moja borba mi je i pomogla jer je bila nadahnuće za mnoge pjesme i bol sam prikazao kroz njih'', napomenuo je Clapton, koji je tri puta 'ušao' u Kuću slavnih Rock & Rolla u Clevelandu.

Gitarist je od 2002. u braku s Meliom McEnry (40), bivšom direktoricom prodaje i imaju kćeri Julie Rose (16), Ellu May (14) i Sophie Belle (12).

Kopirati
Drag cursor here to close