Covid-19

Epidemiologinja poslala poruku mladima koji izlaze u klubove

''Apeliramo i na vlasnike i na mlade - poštujte epidemiološke mjere, bit će vam lakše da imamo što manje novooboljelih'', rekla je Mayer.
Lifestyle / Zabava | 10. 08. 2020. u 08:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Epidemiologinja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Dijana Mayer odgovorila je u RTL-u Danas te apelovala na mlade, ali i vlasnike klubova.

Na pitanje kakva je njena poruka mladima koji idu u noćne klubove, ali i vlasnicima noćnih klubova, kazala je:

''Apeliramo na mlade, kad već moraju ići u klubove, neka idu u klubove na otvorenom, izbjegavajte zatvorene prostore. Apeliramo na vlasnike noćnih klubova, postoje odluke, preporuke Stožera civilne zaštite, gdje kažu koliki je maksimalan broj osoba po noćnom klubu, preporuke u smislu držanja fizičke distance, korištenja dezinfekcijskih sredstava. Ali naravno da je teško, ali apeliramo i na vlasnike i na mlade - poštujte epidemiološke mjere, bit će vam lakše da imamo što manje novooboljelih'', rekla je Mayer.

Podsjetimo, epidemiolog Dinko Puntarić rekao je u subotu da od koronavirusa sve češće obolijevaju mladi koji se ne drže epidemioloških mjera osvrćući se na novi slučaj zaraze kod 18-godišnjaka nakon posjete noćnom klubu.

''To je, dakle, još jedan slučaj sindroma noćnih klubova'', rekao je Puntarić naglašavajući da sve češće obolijevaju mladi koji ne poštuju epidemiološke mjere, prenosi Oslobođenje.

Kopirati
Drag cursor here to close