Gazza opet gazi

Engleska nogometna ikona: Bio sam ovisan od dječjem sirupu

"Bilo je skoro komično, jer sam u tom trenutku bio skoro pa čist. Pogledao sam bočicu Calpola i vidio da sadrži 0,001 posto alkohola. Pomislio sam, ako popijem 20 bočica, imat će učinka", ispričao je Gascoigne.
Lifestyle / Zabava | 08. 03. 2018. u 23:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Engleska nogometna ikona Paul Gascoigne ispričao je u emisiji „Loose Women“ ITV-a kako je već tri mjeseca čist od alkohola. Međutim, kako kod njega po tom pitanju uvijek ima neka začkoljica, tako je i ovaj put čitava ''igra žeđi'' prilično upitna.

"Bio sam ovisnik o Calpolu. Kako je neugodno kada idete u rehabilitacijski centar i ostali pacijenti pitaju: 'Zašto ste ovdje?' - a ja sam im morao reći 'Calpol'. Svi su se počeli smijati", kazao je 50-godišnji Gazza.

Calpol je sirup za dojenčad i djecu kojim se suzbija groznica, a sadrži paracetamol. Kako će onda jedan alkoholičar zaglaviti na dječjem sirupu?

"Ja zapravo sve pijem. Bilo je skoro komično, jer sam u tom trenutku bio skoro pa čist. Pogledao sam bočicu Calpola i vidio da sadrži 0,001 posto alkohola. Pomislio sam, ako popijem 20 bočica, imat će učinka", ispričao je Gascoigne.

Tako je kod njega ponovo nastao problem ovisnosti. Osim Calpola, navukao se i na laksativ i Red Bull. Prvo od dvoje navedenih trebalo ga je održavati vitkim, a drugo budnim. Osloboditi se te ovisnosti bilo je za njega užasno teško.

Međutim, kako bi se odlučio na ponovni odlazak u kliniku za odvikavanje, pomogla je i jedna tužna priča iz njegove obitelji. Naime, Gascoigneov otac John je u prosincu prošle godine obolio od raka. Gazza je shvatio kako će ga otac trebati u tim teškim životnim trenutcima te je odlučio ponovno pokušati s ''čišćenjem''. Njegov otac preminuo je 10. veljače.

"Moj  je tata imao grub smisao za humor. Rekao sam mu: 'Tata, nećeš valjda sada umrijeti?' On odgovori: "Da. A ako nastaviš ovako, momče, uskoro ćete me slijediti", ispričao je Paul Gascoigne o jednom od posljednjih razgovora sa svojim ocem.

Ovaj nadareni nogometaš tankih živaca i velike osjetljivosti igrao je za Newcastle United, Tottenham Hotspur, Glasgow Rangers, Lazio, Middlesbrough, Everton i Burnley, a kratko i za kineski  Gansu Tianma i engleski nižerazredni Boston United. Za Englesku je igrao 57 puta i postigao deset golova.

Kopirati
Drag cursor here to close