Pjevač i doktor

Dženan Jahić zamijenio glazbenu scenu operacijskom dvoranom

Široj javnosti Dženan Jahić je poznat kao pjevač, glazbenik i izvanredan skladatelj koji je skladao za sebe ali i druge velike izvođače.
Lifestyle / Zabava | 10. 12. 2019. u 20:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Široj javnosti Dženan Jahić je poznat kao pjevač, glazbenik i izvanredan skladatelj koji je skladao za sebe ali i druge velike izvođače.

Na televiziji publika ga je također mogla vidjeti i kako vlada vještinama latinoameričkih i standardnih plesova. Međutim, ono što je malo poznato javnosti jeste činjenica da je Dženan Jahić doktor medicine i specijalizant ortopedske kirurgije.

Asistent je za medicinsku grupu predmeta na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu. Član je Zdravstvene komisije Olimpijskog odbora Bosne i Hercegovine i objavio je preko 20 publikacija.

''Ples i pjesma su dio mene, velika strast i ljubav, ali moja profesija je medicina i puni fokus je sada na mojoj edukaciji iz ortopedske kirurgije'', rekao je dr. Dženan Jahić.

Dženan Jahić je svoj put ka zvanju doktora medicine započeo 2009. godine kada je upisao Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu. Na ovom fakultetu je diplomirao u lipnju 2015. godine, a nakon toga se odlučio za specijalizaciju iz oblasti ortopedske kirurgije.

Video: Mostarski behari

''Cijeli sam život u sportu, a u sportskom plesu osvojio sam 20 titula prvaka BiH – u latinoameričkim i standardnim plesovima. Nakon završenog Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, želio sam neku specijalizaciju i sretan sam da me je sudbina vodila ka ortopedskoj kirurgiji. Ortopedska kirurgija se bavi lokomotornim sustavom, što mi je zaista blisko'', govori dr. Dženan Jahić.

Dženan Jahić se nedavno vratio iz Slovenije gdje je proveo sedam mjeseci u Ortopedskoj bolnici ''Valdoltra'' u kojoj je stekao veliko znanje i vještine za operacije koljena, stopala i gležnja.

''Glavno polje interesiranja su mi bile artroskopske operacije koljena i gležnja, te operacije stopala. Uradio sam preko 200 operacija meniskusa pod nadzorom mentora, te asistirao na operacijama: transplantacija meniskusa, rekonstrukcija prednjeg i stražnjeg križnog ligamenta koljena, trohleoplastika, transpozicija tuberositisa tibije, MPFL, itd. Mentoru i komentorima bolnice ''Valdoltra'' sam neizmjerno zahvalan, i čini me sretnim što svoju specijalizaciju nastavljam do završetka na KCUS-u, a sada sam četvrta godina'', kaže dr. Dženan Jahić.

Kopirati
Drag cursor here to close