Privremeno

Drveni Trump u Sloveniji

Kada se aktivira mehanizam, otvaraju se crveno obojena usta kipa i vide se zubi poput ajkulinih.
Lifestyle / Zabava | 31. 08. 2019. u 08:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Donald Trump dobio je drveni kip, visok osam metara, u Sloveniji, domovini njegove supruge Melanije.

Ova konstrukcija prikazuje Trumpa s njegovom karakterističnom fizurom, u plavom odijelu, s bijelom košuljom i crvenom kravatom, dok je njegova desna ruka visoko podignuta kao na njujorškom Kipu slobode, prenijela je Beta.

Kada se aktivira mehanizam, otvaraju se crveno obojena usta kipa i vide se zubi poput ajkulinih.

''Kao i svi populisti, statua ima dva lica. Jedno je humano i lijepo a drugo je ono vampirsko'', kaže kreator statue Tomaž Šlegl.

Statua je postavljena prvatnom posjedu, među zelenim i zaobljenim brdima u uspavanom selu po imenu Sela pri Kamniku, 30 kilometara sjeveroistočno od prijestolnice Ljubljane.

Trumpova statua ima privremenu dozvolu i treba biti uklonjena na Noć vještica 31. listopada a neki lokalni stanovnici, nezadovoljni njome, predlažu da ona tog dana bude spaljena.

''Ja sam mislio da će to biti jedna figura, statua, ali sada je ta stvar narasla i svi mi kažu da je to provokacija'', izjavio je Stane Supar, na čijoj zemlji se Trumpova statua nalazi.


Autor Šlegl, koji je arhitekt, brani svoj projekt i ističe da je on ''provokacija protiv populizma koga je pun cijeli svijet''. Dodaje kako je ovo kao Kip slobode za koji danas nitko ne zna šta predstavlja.

''Statua je u pozi Supermana, koji može reći ili uraditi bilo što bez posljedica'', dodaje.

Ovo nije prvi put da se članovi Trumpove obitelji pojavljuju u drvetu. U lipnju je u Sevnici, rodnom gradu Melanije Trump, postavljena njezina drvena statua, koja je izazvala različite reakcije građana.

Prva dama Amerike, rođena kao Melanija Knavs, promijenila je ime u Melanija Knaus kada se počela baviti manekestvom. Ona došla u New York 1996. godine, gdje je, dvije godine kasnije srela Donalda Trumpa.

 

Kopirati
Drag cursor here to close