Slavni reper

Drake povukao nominacije za nagradu Grammy

Zasad Drakeovi predstavnici nisu iznijeli nikakvo objašnjenje, a glasanje za najbolja glazbena ostvarenja nastavit će se samo četiri kandidata, vjerojatno zato što su glasački listići već poslani članovima Akademije.
Lifestyle / Zabava | 07. 12. 2021. u 10:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kanadska rep superzvijezda Drake povukao je svoje dvije nominacije za ovogodišnju dodjelu Grammyja, a Recording Academy, udruga glazbenika i glazbenih profesionalaca koja organizira dodjelu nagrada uvažila je njegov zahtjev.

Reper je nominiran u kategoriji najboljeg rap albuma za "Certified Lover Boy" i za najbolju rap izvedbu za pjesmu "Way 2 Sexy", prenosi Hina. 

Zasad Drakeovi predstavnici nisu iznijeli nikakvo objašnjenje, a glasanje za najbolja glazbena ostvarenja nastavit će se samo četiri kandidata, vjerojatno zato što su glasački listići već poslani članovima Akademije.

Sukob s organizatorima

Drake, koji je dosad osvojio četiri Grammyja dosad se više puta sukobio s organizatorima dodjele prestižnih glazbenih nagrada.

Prije godinu dana je rekao da ih treba zamijeniti "nečim novim što će se prenijeti na generacije koje dolaze".

To je kazao pošto organizatori dodjele nisu nominirali kanadskog repera Weeknda ni u jednoj kategoriji za 2021. godinu, unatoč tomu što je imao jedan od najboljih albuma i jedan od najboljih singlova u 2020.

Istodobno pjevaču prijeti više tužbi zbog rap koncerta (Astroworld Festival) održanog prošli mjesec u Teksasu, na kojemu je u velikoj gužvi i naguravaju život izgubilo deset obožavatelja.

Godine 2017. odbio je prijaviti svoj allbum "More Life" za Grammy 2018. u bilo kojoj kategoriji, a ogorčenost zbog dodjele nagrada te godine kulminirala je u idućoj pošto Jay-Z nije osvojio nijednu nagradu, premda je nominiran u osam kategorija.

Rasizam?

U intervjuu iz 2017. je kazao da su ga za nagradu nominirali u reperskoj kategoriji samo zato što je crnac.

"Jedina kategorija u koju me mogu uklopiti je rap kategorija, možda zato što sam u prošlosti repao ili zato što sam crnac", rekao je na Appleovom radiju Beats 1.

Na dodjeli Grammyja 2019., Drake je ponovno izrazio nezadovoljstvo jer se crnačkim hip-hop umjetnicima ne odaju uvijek zasluge.

"Mi se natječemo u sportu koji se temelji na nečijem stajalištu, a ne u sportu koji se temelji na činjenicama", rekao je Drake dok je preuzimao nagradu za najbolju rap pjesmu "God’s Plan".

"Ovo je posao koji ponekad ovisi o grupici ljudi, koja možda ne shvaća što klinac miješane rase iz Kanade ima za reći… I već ste pobijedili ako postoje ljude koji vaše pjesme znaju od riječi do riječi, ako pjevaju u vašem rodnom gradu. Već ste pobjednici…, ne treba vam ovo ovdje".

I mnogi drugi vrhunski crnački umjetnici, među kojima The Weeknd, Frank Ocean i Jay-Z u posljednjih su nekoliko godina proglasili Grammyje nevažnima, posebno ističući neprepoznavanje vrijednosti crnačkih umjetnika.

64. svečanost dodjele Grammyja trebala bi se održati u Los Angelesu 31. siječnja.

Kopirati
Drag cursor here to close