Veliko slavlje i važni gosti

Dragan Čović spektakularno zagazio u 66. godinu života

Lifestyle / Zabava | 20. 08. 2021. u 15:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider HDZ-a BiH i HNS-a BiH Dragan Čović velikim slavljen u Mostaru proslavio je u četvrtak svoj 65. rođendan.

Na privatnoj zabavi održanoj u Ljetnikovcu Radobolja nazočilo je samo odabrano društvo.

Među Čovićevim gostima bio je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH.

Dodik je u Mostar došao helikopterom koji je sletio na travanjak stadiona HŠK Zrinjskog, a na Čovićevu rođendansku feštu otišao je nakon što je održao sastanak sa srpskim udrugama u Mostaru gdje je razgovarao o položaju svog naroda u HNŽ-u, a helikopter je iz Mostara poletio iza ponoći.

Foto: Dnevni list / Dodik je u Mostar došao helikopterom koji je sletio na travanjak stadiona HŠK Zrinjskog

Zajedno s Dodikom i Čovićem, na fešti je bio i Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, a zabavi je nazočio i bivši ministar sigurnosti i lider SBB-a i Fahrudin Radončić, piše Dnevni list.

Odabrano društvo su zabavljali Halid Bešlić i Klapa Intrade, a posebnu pažnju gostiju privukla je i zanimljiva torta napravljena u čast šefa HDZ-a BiH.

Čović se prisutnima obratio govorom, u kojem se zahvalio svojim prijateljima.

Grb Čovića

Na proslavi 65. rođendana lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića pojavila se neobična torta o kojoj svi pričaju. Torta je, kako se može vidjeti na fotografiji koju je objavio Dnevni list ukrašena grbom obitelji Čović, koji se, izgledno je, po prvi puta na sladak način pojavljuje u domaćoj javnosti.

Na zahtjev obitelji Čović riječka tvrtka Heraldic d.o.o izradila je građanski grb obitelji, a na službenim stranicama navode da su to učinili temeljem čimbenika vezanih za podrijetlo i povijest obitelji. Ističu da je to sada jedinstven i unikatan heraldički znak obitelji Čović.

"Izvedeni grb vlasništvo je naručitelja i može se slobodno isticati i dijeliti te nasljedne prenositi na potomke prema vlastitoj volji i nahođenju članova obitelji Čović. Grb je osmišljen i dizajniran prema pravilima heraldičkog dizajna i tvrtkinim načelima o oblikovanju obiteljskih građanskih grbova", naveli su.

''Na plavom glava štita. U plavom polju zlatni koračajući lav drži mač u desnici. Glava štita raskoljena. Desno crveno-srebrna šahovnica (4x3), lijevo u srebrnom polju crveni latinski križ. Plašt crveno-srebrn i plavo-zlatan. Na kacigi s vijencem (crven-srebrn-plavi-zlatni-crven-srebrn) stoji orao uzdižućih krila, zlatno naoružan, u kandžama drži poskoka. Grb obitelji Čović 14. lipnja ove godine registriran je u Registru obiteljskih grbova Heraldic arta u Rijeci, prenosi Hercegovina.info.

Foto: Dnevni list / Grb Čovića

Radi se o latinskom tipu križa koji simbolizira pripadnost Crkvi, pa još crveno na bijeloj podlozi, da tko ne posumnja da se ne radi o pravim Hrvatima, potom tigar koji predstavlja junaštvo i hrabrost, oko svega oklop, kopija srednjovjekovnog kiča, nad svime stoji jednoglavi crni orao koji kao gleda na Zapad (nije slučajno) i govori o snazi i moći obitelji.

Kopirati
Drag cursor here to close