Srbijanski tenisač

Đoković zna što nije dobro za njegovu djecu

Trudimo se da Stefan i Tara što manje vremena provode ispred ekrana. Imamo televizor u kući, ali ga rijetko uključujemo'', rekao je.
Lifestyle / Zabava | 15. 11. 2019. u 22:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijanski tenisač Novak Đoković svojoj djeci ne dozvoljava da previše vremena provode pred tv. ekranom, prenosi Anadolu Agency (AA).

"Trudimo se da Stefan i Tara što manje vremena provode ispred ekrana. Imamo televizor u kući, ali ga rijetko uključujemo. Ne možemo ignorirati činjenicu da živimo u digitalnoj eri. Mislim da korištenje tehnologije ima dosta prednosti kada se usporedi život prije i poslije nje. Eto, naprimjer, vaše dijete može, gledajući neki zabavni sadržaj, na određeno vrijeme zaboraviti na bol zbog izvađenog zuba, kao što je nedavno bio slučaj sa Stefanom. S druge strane, postoji opasnost od stvaranja ovisnosti pa zato treba biti oprezan", kazao je Đoković novinarima.

Istakao je da se on i supruga trude da djeca što više vremena provode u prirodi umjesto da gledaju televiziju.

"Po meni, ključ je u provođenju vremena u prirodi, izvan kuće. Kad si u zatvorenom, ograničen si dimenzijama prostora i, prije ili kasnije, završiš ispred televizora. Kada si u prirodi, ona se sama za sve pobrine", rekao je slavni tenisač, dodajući da vrlo često idu na izlete u kojima djeca uživaju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close