Najavljene protumjere

Divlje zabave u Hollywoodu, ubojstva i ekstravagancija

U nekim slučajevima vlasnici vila niti ne znaju da se ondje odvijaju zabave, a većina ih u ugovoru ima klauzulu o zabrani orgnizacije događaja. Ali zbog 50.000 dolara u gotovini, vlasnici na to zažmire.
Lifestyle / Zabava | 17. 08. 2020. u 10:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pošto su losanđeleski noćni klubovi zatvoreni, organizatori zabava iznajmljuju vile u slavnoj četvrti Hollywood Hills i ondje priređuju raskošne, razuzdane, ponekad i smrtonosne 'partyje' koji izluđuju susjede i brinu mjesne dužnosnike.

Gradonačelnik Eric Garcetti stoga je odobrio izvanredne ovlasti komunalnim službama da prekinu dovod struje i vode golemim vilama načičkanim oko poznatog natpisa 'Hollywood', koje su se tijekom pandemije pretvorile u noćne klubove, navodi Hina.

Pucnjava na zabavi

"Posljedice takvih zabava idu mnogo dalje od sudionika, mogu utjecati na cijelu zajednicu jer se virus lako širi", rekao je Garcetti.

Zaraza nije jedini fatalni rizik. Policija je prije dva tjedna upala u vilu u slavnom Mulholland Driveu nakrcanom mladim 'partijanerima'. U kaosu koji je nastao netko je zapucao i jedna je osoba poginula.

"Kad govorim o kućnim zabavama ne mislim na obiteljsko roštiljanje", kazao je gradski vijećnik David Ryu, koji radi na zakonu kojim bi se tome stalo na kraj.

"Govorim o zabavama koje koštaju milijun dolara, s lavovima u kavezima i mladim žirafama na crvenom tepihu. To je ekstravagancija", rekao je.

Život u LA

Po postojećem zakonu, noćni život u Los Angelesu završava u dva ujutro, ali oni željni zabave nakon toga se sele na Hollywood Hills.

Posljednjih tjedana zabave ondje bujaju. Ali većina njih nema veze s vlasnicima kuća, organiziraju ih promotori noćnih klubova koji iznajmljuju vile za noć, kaže kapetan losanđeleske policije Steve Lurie.

"Oni su brzo zaključili da mogu iznajmiti vilu za 10.000 dolara za noć, prodavati ulaznice i promovirati zabavu baš kao da se odvija u noćnom klubu", nastavlja Lurie.

"Potpuno ista stvar. Osim što moj 'noćni klub' sad ima nesmetani pogled na Los Angeles i prekrasan bazen", dodaje Lurie.

Organizatori naplaćuju ulaznice i piće, a pozivi se dijele tajno ili se šire usmenom predajom.

Po riječima predsjednika gradske četvrti, takvih je zabava prije pandemije bilo desetak vikendom, a sada ih je pedesetak.

Bezakonje takve 'house party' scene povećava opasnost da će stvari poći krivo.

"Buka je moja zadnja briga. Tri godine zaredom imamo velike požare.. a sad imamo ljude na terasama koji puše i što mislite gdje bacaju opuške?", pita Ryu.

Zbog automobila parkiranih na prilazima i sporednim cestama, hitne službe često ne mogu prići kućama.

Feng shui utočište

U nekim slučajevima vlasnici vila niti ne znaju da se ondje odvijaju zabave, a većina ih u ugovoru ima klauzulu o zabrani orgnizacije događaja. Ali zbog 50.000 dolara u gotovini, vlasnici na to zažmire.

Kuća u kojoj se dogodilo ubojstvo s početka priče oglašavala se kao feng shui utočište, a na društvenim mrežama objavljene su snimke brazilskih plesačica i oskudno odjevenih konobarica koje poslužuju šampanjac.

Vlasnici kažu da "apsolutno nisu imali pojma da će ondje biti neka velika zabava".

Pošto postojeće kazne od 8.000 dolara promotori jednostavno bilježe kao troškove poslovanja i lako ih nadoknade, Ryu se nada da će za nekoliko mjeseci 'progurati' zakon kojim će se sankcije vlasnicima i organizatorima višestruko povećati.

Bez obzira na to, kućne zabave na 'Hillsu' preživjele su i mnoge ranije pokušaje suzbijanja, jer su losanđeleski bogatuni i moćnici odlučni igrati po svojim pravilima, javlja Hina.

"Na Hillsu je to naglašenije zbog nevjerojatnog pogleda.. bilo to na natpis Hollywood ili na centar Los Angelesa", priznaje Ryu.

"Veličanstveno je gore, prelijepo.. Znate, to je LA!".

Kopirati
Drag cursor here to close