Dante

Bh. reper najavio album Božanstvenom komedijom

Spot je sniman u BiH i radila ga je produkcijska kuća Tempo Digital, a režirao ga je Željko Cvijetinović iz produkcijske kuće MC Studio iz Bijeljine.
Lifestyle / Zabava | 07. 01. 2020. u 15:04 Bljesak.info
FRANCO BALKAN – DANTE (OFFICIAL VIDEO)
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevski reper i pjevač Franco Balkan, lansirao je svoj treći i dugoočekivani video spot za pjesmu ''Dante''.

Spot je sniman u BiH i radila ga je produkcijska kuća Tempo Digital, a režirao ga je Željko Cvijetinović iz produkcijske kuće MC Studio iz Bijeljine. Iako je pjesma već neko vrijeme dostupna na digitalnim platformama za stream i download, spot je kasnije premijerno prikazan na YouTube kanalu i ujedno najavljuje Francov prvi studijski album koji izlazi krajem 2020. godine.

Foto: PR / Franco Balkan

Spot i pjesma ''Dante'' donose zanimljivu tematiku odnosa običnog muškarca i paklene žene,i analogije sa Božanstvenom komedijom, aludirajući na Danteove krugove pakla, koji su poslužili kao inspiracija ovom sarajevskom pjevaču.

Spot sadrži mnoštvo zanimljivih, mističnih, erotičnih i pomalo eksplicitnih scena, uz zanimljivu filmsku scenografiju. Spot je rangiran kao 17+, što znači da nije namijenjen mlađoj publici, a tome je uveliko doprinjela mlada i atraktivna srbijanska plesačica i model, Ivana Stevanović, koja na nastupima uživo prati mega poznatu balkansku pop divu, Jelenu Karleušu.

Muziku i tekst je radio Franco Balkan, dok su aranžman, mix i master radiliAlmir Ajanović i Damir Bečić (Tempo Digital).

Franco Balkan će u narednom periodu izbaciti još najmanje 3 video spota i pjesme, koje kako kaže planira kompilirati u album.

Foto: PR / Franco Balkan

''U planu za 2020. godinu imam izdavanje svog prvog studijskog albuma, na kojem će se naći najmanje 6 pjesama, a album će ugledati svjetlo dana krajem godine. Pošto sam veliki ljubitelj kinematografije, za sve svoje spotove obično pišem scenarij, i trudim se da ih u vizualnom smislu osmislim, kao i dio scenografije, kako bi oni bili što zanimljiviji publici. Na taj način nastojim da ih ''izvedem'' van domaćih okvira kojima podliježu mnogi spotovi na ovim prostorima. Danas se glazba više gleda nego sluša, i publika želi da pored dobre pjesme pogleda i dobar vizual i interesantnu priču.Što se glazbe i pjesama konkretno tiče, planiram svakako produkcijski unijeti još malo dodatnog stranog zvuka, koji se graniči sa Pop/Trap/Electro80'selementima, uz dozu prepoznatljive balkanske glazbe'', kazao je reper.

Iako se tek nedavno pojavio na balkanskoj muzičkoj sceni, već je prikupio simpatije publike, te je nominovan u sklopu regionalne glazbene nagrade - Music Awards Ceremony (MAC 2020) u kategoriji ''Novi izvođači'' od strane većine radio stanica iz regije, i to za pjesmu ''Fight''.

Franco Balkan (pravo ime Goran Valka) je pop-rap reggaeton pjevač (reper), tekstopisac i producent.

Rođen je u Sarajevu 1. kolovoza 1983. a svoju glazbenu karijeru je započeo 2002. godine u rap-rock bendu ''Corbansick'' gdje je svirao klavijature, pisao tekstove i puštao semplove.

Foto: PR / Franco Balkan

Nakon raspada benda 2006. godine, prestaje se baviti muzikom i pravi pauzu sve do 2018. godine, kada se ponovo vraća u glazbene vode, ali ovaj put profesionalno, i u sasvim drugačijem izdanju.

U siječnju 2019. potpisuje svoj prvi diskografski ugovor sa švedsko-bosanskom izdavačkom kućom ''Tempo Digital''. Kao pseudonim na početku karijere uzima ime Franco, međutim, kako bi spriječio stvaranje dodatne konfuzije koja je nastala na digitalnim platformama i internet pretraživanju oko imena ''Franco'' koje je na svjetskoj sceni bilo u upotrebi od strane nekoliko pjevača i bendova, odlučuje krajem ljeta 2019. godine promjeniti ime u Franco Balkan.

Kada je riječ o glazbi, u sklopu mješavine hip-hopa, rapa i reggaetona, Franco Balkan kombinira svoje club, dancehall i electro pop-rap komercijalne elemente sa balkanskim zvukom. Poznat je i po svojim melodičnim i zaraznim pjesmama sa eksplicitnim i seksualno-orjentiranim tekstovima. Unatoč činjenici da je na glazbenoj sceni prisutan tek nekoliko mjeseci, njegovi spotovi već sada privlače veliku pažnju i bilježe milijunski pregled na YouTube-u.

Kopirati
Drag cursor here to close