Multipleks Cineplexx

Cineplexx kino nakon Sarajeva dolazi i u Mostar

S ovim korakom Cineplexx širi prisutnost u Bosni i Hercegovini na 3 lokacije – Sarajevo, Banja Luka i Mostar, što je atraktivna tržišna pozicija, najavili su iz ove grupacije.
Lifestyle / Zabava | 17. 06. 2020. u 19:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom najave otvaranja multipleksa Cineplexx u Sarajevu s osam kino dvorana opremljenih najsuvremenijom tehnologijom, u novim prostorima Cineplexxa upriličeno je druženje Uprave Cineplexxa, njihovih partnera, medija, predstavnika vlasti, koji su zajednički obišli lokaciju novoizgrađenog objekta. Novo multipleks kino nalazi se na Marijin dvoru u centru Sarajeva i prostire se na 5000 kvadratnih metara.

Christof Papousek, managing partner i financijski direktor Cineplexxa i Constantin Film grupacije:

''Ponosni smo da reaktiviramo naš rad i aktivnosti u Sarajevu i da ćemo realizirati projekt multiplex kina s našim partnerima Hotel Europe Grupe i Sarajevo Film Festivalom. Naša predanost prema izvanrednom iskustvu posjete kinu je jaka, ni globalna pandemija nas nije spriječila da izvršimo obećanje. Posebno sada osjećamo obavezu da omogućimo ljudima zabavu i da ih združimo u gledanju novih blockbustera i selekciji festivalskih filmova u najmodernijim Cineplexx dvoranama s najsuvremenijom tehnologijom u najboljoj lokaciji u centru grada. Veselimo se dočekati stanovnike Sarajeva i 26. Sarajevo Film Festivala u novom Cineplexxu u ljeto 2020.''

Totalna investicija  (bez troškova zemljišta) u ovom izuzetnom projektu premašuje 10 milijuna KM. Projekt spaja rad i stručnost lokalnih kompanija s internacionalnom tehnologijom poput Barco Laser Film projektora, Dolby Atmos tehnologijom koja pruža trodimenzionalni zvuk, Real D Ultimate screen tehnologijom za bistru sliku i najbolji RealD 3D sustav. Ovaj portfelj tehničke opreme će biti uzbudljiv za naše posjetitelje kao i internacionalne redatelje i producente koji će posjetiti Sarajevo Film Festival.

Usporedno sa skorim otvaranjem Cineplexxa Sarajevo najavljena je kooperacija s AWG Real Estate Mostar. Cineplexx će uskoro pružiti kinematografsko uzbuđenje u Mostaru.

Foto: PR / Multipleks Cineplexx u Sarajevu imat će osam kino dvorana

S ovim korakom Cineplexx širi prisutnost u Bosni i Hercegovini na 3 lokacije – Sarajevo, Banja Luka i Mostar, što je atraktivna tržišna pozicija, najavili su iz ove grupacije.

Rasim Bajrović, vlasnik i direktor Europe grupacije:

''U lipnju prošle godine obećali smo da ćemo objekt Cineplexxa staviti u funkciju u ljeto 2020. godine. Obećanje smo ispunili i godinu dana kasnije evo nas u novom objektu. Radujemo se investiciji koja za Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu ima ogroman značaj: u smislu unaprjeđenja opće kulture, kino kulture, ali i za otvaranje novih radnih mjesta i novih mogućnosti koje se nude, posebno mladima. U tom smislu Cineplexx će biti baza za daljnji napredak i razvoj grada. Zahvaljujem se menadžmentu kompanije Cineplexx što su prepoznali ovu sredinu kao potencijal i uložili značajna financijska sredstva. Radove nismo dovodili u pitanje ni prekidali ni u jeku pandemije koja je pogodila cijeli svijet, što itekako pokazuje našu predanost i vjeru ovaj projekt. Sretni smo da će brend kakav je Cineplexx biti pozicioniran u Sarajevu.''

Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala:

''Cineplexx će u Sarajevo donijeti potpuno novi doživljaj filma i novu dimenziju kino kulture. Osam novih kino dvorana, više od 1000 sjedišta, najsuvremenije tehnologije dostupne na kino-prikazivačkom tržištu, ogroman su korak naprijed u razvoju filmskog tržišta Bosne i Hercegovine. Cineplexx, lanac uvjerljivo najmodernijih multipleksa, u Cineplexxu u Sarajevu će prvi u BiH imati instaliran Dolby Atmos system zvuka zahvaljujući kojem publika neće biti samo promatrač, nego će biti u središtu zbivanja na filmu! Cineplexx Sarajevo, najmodernije kino, vrhunska kvaliteta slike, zvuk, najsuvremenije tehnologije za Sarajevo Film Festival i njegovu publiku kao nova lokacija Festivalu daje dodatnu vrijednost. Želimo publici da uživa u novom objektu.''

Kopirati
Drag cursor here to close