Cijena ljepote

Brigitte i Emmanuel Macron mjesečno na frizure i šminku troše oko 40 tisuća kuna

No podatak da se ovolika količina novca izdvaja na stajling i vanjski izgled predsjednika i njegove supruge, razljutila je francuske porezne obveznike čija minimalna plaća iznosi oko 1500 eura.
Lifestyle / Zabava | 15. 08. 2018. u 17:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Francuski predsjednik Emmanuel Macron i prva dama Brigitte poznati su kao vrlo dotjeran par na političkoj sceni. Trud koji ulažu u svoj izgled, prema najnovijim saznanjima, stoji porezne obveznike u Francuskoj gotovo 5,200 eura na mjesec.

Kada kog pogledate bračni par Macron možete primijetiti da su skladno odjeveni, a prva dama Francuske ne izlazi na dužnost i bez prikladnog make upa i frizure. Upravo zato svrstavaju ih i na listu najatraktivnijih parova na svjetskoj političkoj sceni.

Sve to moguće je zahvaljujući osobnim asistentima koji pomno paze na njihov fizički izgled.

No francuski mediji došli su do podatka kako sve to njihovu državu stoji 5,200 eura na mjesec. Zanimljiva je činjenica i da se iz proračuna izdvaja 278,750 eura na godinu za stil i izgled prve dame, Brigitte Macron, dok njezin suprug Emmanuel troši puno više, 440,000 eura, na godinu za iste potrebe.

Predsjednički par na raspolaganju ima osobnog frizera i vizažista koji mora biti stalno na raspolaganju, a pogotovo u vrijeme važnih posjeta. On posebno brine da francuska prva dama uvijek ima uredno isfeniranu frizuru. Brigitte Macron poznata je po svojim zlatnim uvojcima, a već godinama je vjerna identičnoj frizuri, kratkom bobu sa šiškama koje ovisno o situacija začešlja na stranu ili ravno.

''Uvijek sam puno truda ulagala u svoj izgled, pitajte samo to i moju djecu ili učenike. Nikad ne bih izašla iz kuće bez pažljivo odabrane modne kombinacije i frizure. Rezultat može doduše varirati, ali je ne mogu drugačije'', priznala je Macron još u prošlogodišnjem intervjuu za magazin Elle.

No podatak da se ovolika količina novca izdvaja na stajling i vanjski izgled predsjednika i njegove supruge, razljutila je francuske porezne obveznike čija minimalna plaća iznosi oko 1500 eura.
 

Kopirati
Drag cursor here to close