Nova pravila za snimanje scena seksa

Čednost u Hollywoodu: Nema više jezika, izmjenjivanja sline ni golotinje

Predlaže se i da producenti zaposle "direktora intimnosti" na svakom setu na kojem će se snimati slične scene kako bi svi glumci i glumice točno znali što mogu očekivati.
Lifestyle / Zabava | 19. 02. 2018. u 13:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednjih pola godine u Hollywoodu se počelo ozbiljno pričati o problemu seksualnog zlostavljanja. Krenulo je s Harveyjem Weinsteinom, a ispostavilo se da praktički nema glumice koja nije iskusila barem neugodu u svom poslu, dok su mnoge bile maltretirane i zlostavljane. Sve je to pokrenulo jake kampanje "Me Too" te udrugu "Time's Up", koje se bore protiv zlostavljanja i pomažu žrtvama, ne samo u Hollywoodu nego i u drugim profesijama, piše 100 posto.hr.

Zbog činjenice da se većina zlostavljanja događa na audicijama, poslovnim sastancima te snimanjima filmova, filmaši su počeli raditi na novim pravilima za snimanje scena seksa kako bi se svi sudionici osjećali sigurno i ugodno.

Iako se i sada prilikom snimanja takvih scena koriste različite zaštite za intimne dijelove tijela, to će odsad postati obaveza. Predlaže se i da producenti zaposle "direktora intimnosti" na svakom setu na kojem će se snimati slične scene kako bi svi glumci i glumice točno znali što mogu očekivati.

Na audicijama se više neće smjeti zahtijevati skidanje, a ako je to baš potrebno, mora se najaviti ranije te svaki kandidat smije sa sobom povesti osobu od povjerenja za podršku i kao svjedoka.
Na snimanjima se više neće smjeti razmjenjivati slina, a pri snimanju scena ljubljenja neće se smjeti koristiti jezik, osim ako je baš potrebno te ako su prethodno, u ugovoru, glumci i glumice na to pristali.

Nedavno je zvijezda serije "Apsolutno fantastično" Joanna Lumley (71) izjavila kako je u njezino vrijeme bilo obavezno skinuti majicu u filmu.

"Ako nisi htjela, govorili bi da nisi prava glumica. I ja sam skinula majicu. Morala sam. Diana Rigg je to napravila. Julie Christie isto. Nisam išla na akademiju i bojala sam se da me nitko neće shvatiti ozbiljno kao glumicu i osjećala sam pritisak da to učinim", rekla je Lumley.

O svemu je često pričala i Helen Mirren, a najviše prašine podigla je Maria Schneider, koja je izjavila da nije znala da će Marlon Brando koristiti maslac kao lubrikant za scenu analnog seksa. Redatelj Bernardo Bartolucci rekao je da je istina da joj to nisu rekli prije snimanja jer je "htio njezinu reakciju kao djevojke, a ne kao glumice". Schneider je tada imala 19 godina i rekla je da se osjećala "poniženo i silovano".

Kopirati
Drag cursor here to close