Stampedo i pomutnja

Bura u školi oko gostovanja "tiktokerke" i "influencerice" Sare Damnjanović

Da smiri uzbuđenu djecu i zaštiti gošću davao je sve od sebe član općinskog vijeća zadužen za omladinu Veljko Lukić. Ali sve je bilo bezuspješno, pa je gošća "evakuirana" u općinsku zgradu.
Lifestyle / Zabava | 05. 10. 2020. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općina Mladenovac pozvala je na druženje sa djecom javne ličnosti, a čast da bude prva gošća pripala je poznatoj "tiktokerki" i "influencerici" Sari Damnjanović. Iako je najavljeno da će obići mladenovačke osnovne škole, nakon negodovanja dijela javnosti, druženje je premješteno na gradski trg.

Pojedini roditelji i nastavnici cijeli događaj ocjenjuju kao neprimjeren, dok iz općinskog rukovodstva demantiraju da je plan bio da Damnjanović održi predavanja u školama i odbijaju da govore za televiziju N1.

Na trgu u Mladenovcu danas na ivici incidenta.

Veliki broj osnovaca bio je nestrpljiv da napravi selfie sa "Tik Tok" senzacijom i taekwondo prvakinjom Sarom Damnjanović. Nastao je stampedo.

Da smiri uzbuđenu djecu i zaštiti gošću davao je sve od sebe član općinskog vijeća zadužen za omladinu Veljko Lukić. Ali sve je bilo bezuspješno, pa je gošća "evakuirana" u općinsku zgradu.

A tko zna kako bi sve izgledalo da se druženje sa "influensericom" održalo na prvobitno, najavljenim lokacijama, prenosi N1.

"Ako ste iz Mladenovca i idete u osnovnu školu od 5. do 8. razreda ste, e onda će ovo vama da bude zanimljivo s obzirom na to da se 5. listopada, u ponedjeljak, družimo u vašim osnovnim školama. Pozvana sam od strane općine Mladenovac", rekla je Sara Damnjanović.

Do promjene plana došlo je nakon što je dio roditelja uznemirila vijest na društvenim mrežama da će Damnjanović povodom Dječje sedmice u školama osnovcima držati predavanje.

"Danas smo ovdje konkretno zbog sporta. To je onako eto glavno zbog čega sam pozvana. Ja nisam influencer, nisam tiktoker, to nije nešto primarno u mom životu. Mene prate milijjuni ljudi, svi znaju tko sam i što sam ja i koje rezultate imam iza sebe, tako da za sebe mogu slobodno da kažem da sam jedna od najuspješnijih ljudi ovdje na našem prostoru", tvrdi Damnjanović.

Roditelji poručuju - nije problem da se priča o sportu, ali...

"Ono što je diskutabilno za taj uzrast pozvati nekoga ko je i influencer, pored toga što je vrhunski sportista, jer su djeca u ovim godinama, od 11 do 14 ili od sedam čak pa do 14, vrlo im je privlačno sve to. Mi kod kuće vodimo borbu s njima na temu svih tih necenzuriranih sadržaja koji su im dostupni", kaže Jovana Gajić, majka učenika.

Stav roditelja podržali su i pojedini prosvjetari. Nastavnica Slavica Višnjić kaže da nju i kolege nitko službeno nije obavijestio o dolasku gostujuće predavateljice.

"Ono što je skandalozno u cijelom ovom događaju je to što se netko dosjetio iz općine da to organizira na svoju ruku. Mi ne znamo prvo koja je svrha, koji je to obrazovni zadatak, koji je to vaspitni zadatak, koju mi sliku šaljemo djeci. Ja kao netko tko predaje likovnu kulturu, znači kulturu nekakvu se osjećam prozvanom da reagiram i bila sam revoltirana jučer kad sam čula", navodi Slavica Višnjić, nastavnica likovne kulture.

Kopirati
Drag cursor here to close