Vela luka

Brodice s Hvara i Visa ispratit će Olivera Dragojevića na vječni počinak

Brodice će trubljenjem odati počast Dragojeviću dok katamaran s njegovim lijesom bude prolazio pored Hvara.
Lifestyle / Zabava | 31. 07. 2018. u 10:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko 500 brodica s otoka Hvara i Visa okupit će se u utorak navečer između luke Hvar i Paklenih otoka kako bi odali počast Oliveru Dragojeviću dok katamaran s njegovim lijesom bude plovio tim morskim područjem u smjeru Vela Luke na Korčuli gdje je odrastao.

Brodice će trubljenjem odati počast Dragojeviću dok katamaran s njegovim lijesom bude prolazio pored Hvara.

Katamaran s lijesom Olivera Dragojevića, koji će iz Splita isploviti u utorak u 19:50 sati, ploveći prema Vela Luci na Korčuli, blizu Hvara bi mogao stići oko 20:30 sati kad je zakazano okupljanje brodica s Hvara i Visa.

Poziv na okupljanje brodicama pod nazivom "Judi sa škoja za Olivera" upućen je i na Facebook stranici Pokret otoka.

  / 



"Pozivamo sve otočane i vlasnike brodica da okupljanjem ispred Galešnika ispratimo našeg Olivera Dragojevića na njegovoj posljednjoj plovidbi u rodnu Velu Luku. U utorak, 31.7., u 20:30 sati u forskemu portu između Galešnika i Stipanske na brodovima odajmo počast simbolu škojih, Dalmacije i Hrvatske", stoji u pozivu.

Glavni ispraćaj organiziran je u Splitu. Ispraćaj počinje u 18:50 sati na Trgu Franje Tuđmana, nakon obreda u krugu obitelji, prijatelja i suradnika u crkvi svetog Frane na Obali.

Splićani će svog sugrađanina uz molitvu i njegove pjesme ispratiti od Trga Frane Tuđmana preko Rive do gata sv. Nikole, gdje će u 19:50 katamaranom Jadrolinije koji je osigurala Vlada Republike Hrvatske isploviti prema Veloj Luci, u pratnji brodova Lučke kapetanije, MUP-a i Hrvatske ratne mornarice, uz bakljadu, sirene i brecanje bumbala - velikoga zvona na zvoniku Svetoga Dujma.

Kopirati
Drag cursor here to close